Clubrecords
sponsors
Persberichten
Vlaamse zwemfederatie West- Vlaanderen
Vlaamse Zwemfederatie
Swimrankings.net
Sportcaf
Speedo
 
 

welkom op de website van KWZC - Volgende wedstrijd: 15 oktober 400m van Tielt
 
Stage Hongarije 2017
Bericht toegevoegd op 02/07/2017 22:14:30
Stage Szazhalombata - zondag 02/07

Stage Szazhalombata 2017, here we come. We zijn probleemloos aangekomen met de trein vanuit Waregem in Zaventem, met overstap in Gent. Wat gezeul met de valiezen later zijn we ingechecked en geraken we vlot door de security (allez, de meesten toch). De gel van de trainer wordt in beslag genomen, en Rune moet zich ook een apart melden. Hij had gelukkig niks strafbaars bij of ze hebben het in elk geval niet gevonden.

Nog wat knabbelen, de vlieger op en af, landen in Budapest, busje nemen we zijn aangekomen in Hotel Training.

Na de obligatoire kamerverdeling is het tijd voor het hoogtepunt van de dag, jawel : eten !!!!!

We worden goed bediend voor onze eerste avond :

Slaatje als voorgerecht.
Frietjes met rijst (yep, raar he) en een opgevulde shnitzel.
Cake met een coulis van kersen als dessert.

Lekker was het wel.

Daarna korte briefing over de dag- en weekindeling van de trainer, een aantal afspraken herbevestigen en nog wat vrije tijd (weerwolvend dus. Een zwemmer moet zijn klassiekers kennen nietwaar.)

Om 22h iedereen zijn bedje in voor een welverdiende nachtrust, om zodoende morgen fit en monter aan de eerste training van de stage te beginnen.

O ja, korte dienstmededeling voor de thuisblijvers : Rust op stage is al even belangrijk als het trainen zelf. Onze atleten zullen slapen van 14h tem 15h. ’s Avonds is het oogjes dicht en snaveltjes toe vanaf ten laatste 22h. Mogen we vragen om deze periodes te respecteren en hen dan ook geen berichten te sturen tijdens. Dank bij voorbaat.

Foto's Dag 1

Stage Szazhalombata – maandag 03/07

Goeieavond KWZC.

Onze eerste echte stagedag is zo goed als achter de kiezen. We zagen het eerste daglicht net voor 07h30, om te beginnen met een stevig ontbijtje, wat bij iedereen in de smaak viel.

Hierna stond de eerste stabilisatietraining op het programma, die, net zoals vorig jaar doorging in een vergaderzaal van het hotel. Alle tafels stonden netjes langs de kant, wat ons ruimte gaf om de ganse groep er comfortabel in te passen.

Hierna tijd om naar het zwembad te stappen. We hadden gezorgd om daar een 15 tal minuten vroeger te zijn, zodat we de praktische regelingen konden treffen, zijnde lockers voor iedereen, baantjes om te zwemmen ed. De lockers vroegen wel wat kunst en vliegwerk, maar dank zij ons nagenoeg perfect Hongaars (en ook wel een lifeguard die engels sprak), kregen we voor elk van de zwemmers een locker.

Klaar voor de eerste zwemtraining ! Het water was qua temperatuur best OK, alleen zorgde een stevig windje voor net te veel afkoeling. Laat ons zeggen dat het frisjes was. Na het zwemmen was het zaak om snel te douchen om warm te blijven of krijgen.

We deden nog wat stretching en stapten richting hotel om terug te eten. Buffet deze keer met bouillon soep, rijst, frietjes, varkenslapjes, kip…

Voor elk wat wils dus. Na het eten nog wat vrije tijd en om 14h bedje in voor een uurtje. De ganse groep vond het rusten best OK en sommigen sliepen al een serieus tukje… examens of zoiets dergelijks hebben voor wat vermoeidheid gezorgd. In mijnen tjid….

Opstaan om 15h, iedereen fris en monter, koekje knabbelen en terug naar het zwembad voor sessie 2 van de dag. We warmden goed op om vervolgens terug het net iets te frisse water in te duiken. De wind was nog steeds van de partij, maar soit, er zijn slechtere oorden dan dit in de wereld.

Na het zwemmen, terug naar het hotel en raad eens…?
Ja idd. 't Was weer van dadde :

Aardappelsalade met kip in vooral veeeeel mayonaise.
Spaghetti bolognaise.
Gateau met ????
Het heeft iedereen wel gesmaakt ;-)

Nu nog een potje weerwolven met de ganse groep. Mooi om te zien hoe dit spelletje de ganse groep samenbrengt, van groot tot klein, van oud tot jong. We keken en zagen dat het goed was. Terwijl ik dit verslag opmaak hoor ik de groep plezier maken.

Een geslaagde algemene repetitie. Morgen wordt het hier iets warmer en minder waaierig…joepie.

Foto's Dag 2

Stage Szazhalombata – dinsdag 04/07

Groeten uit het zonnige Szazhalombatta van ons allen.

We zijn opnieuw de dag gestart met de routine die voor de rest van week de trend zal zetten, dwz opstaan, ons opfrissen en toonbaar maken (voor de ene al moeilijker dan de ander), eten om 07h30, stabilisatietraining van 08h30 tot 09h00, wandelingetje naar het zwembad, en de ochtendzwemtraining starten.

Deze voormiddag stond een rustige uithoudingstraining gepland die iedereen vlot afwerkte. De temperatuur van het water was nog steeds net iets te laag om supercomfortabel te zijn. Niet getreurd echter, iedereen deed meer dan zijn best om deze ochtendsessie vlot af te werken.

O ja, de snorkels zijn een interessante meerwaarde om de training hier en daar wat afwisselender te maken, alhoewel het wat aanpassen vraagt om de goeie ademhalingstechniek te vinden. Maar iedereen leert snel bij.

Ik laat jullie zelf even raden wat we na zwemtraining allemaal deden. Laat het maar horen via de comments welke ideeën aan jullie brein ontspruiten ;-)

In elk geval hadden we na de middagactiviteiten terug een training van 16h tem 18h. Het gekreun en gezucht tijdens de opwarming doet me vermoeden dat WZC staat voor Woon- en Zorg Centrum.
De titel van dit verslagje moet ik ondertussen herzien daar de zon verscholen zit achter grote (vaak dreigende) wolken. Het komt de gevoelstemperatuur niet ten goeie en opnieuw is het voor sommigen net iets te fris.

What’s next ? Lichte stretching en terug naar het hotel, opnieuw eten. Op het menu :

Salaatje als voorgerecht.
Frietjes met Hongaars stoofvlees (vermoeden we) en sauerkraut (vermoeden we).
Taart met slagroom en chocoladesaus, geparfumeerd met een alcoholische drank (vermoeden we).

Na het eten wat chillen, en bedje in.

Bovenstaande lijkt een supersaaie trainingsdag, maar als je goed naar de foto’s kijkt, weet je wel beter.

Op naar de volgende.

Goodnight.

Foto's Dag 3

Stage Szazhalombata – woensdag 05/07

Dag thuisblijvers.

Deze morgen was de zon ruim van de partij boven Szazhalombatta. Veel minder wind en meer zon. Alle ingrediënten aanwezig voor een leuke stagedag. Zoals steeds opstaan, eten, en stabilisatie. Tijdens deze laatste was hier en daar wel weer een flard van WZC te horen (zie gisteren) en zijn we nog om zoek naar iets om de letter K mee in te vullen : K….. Woon en Zorg Centrum. Alle suggesties zijn welkom. Ondanks het feit dat we serieus trainen, wordt er ook wel wat afgelachen.

Deze morgen was het reeds wat beter vertoeven in het water dan de eerste 2 dagen (lees : warmer), echter een aantal zwemmers, vooral de jongsten, hadden deze voormiddag rust. Reeds welverdiend moet ik zeggen. De eerste sporen van vermoeidheid komen naar boven en een aantal kleine pijntjes en kwaaltjes beginnen de kop op te steken. Gelukkig nog niks ergs, want er werd van de rust gebruik gemaakt om wat plezier te maken in het park, de andere zwembaden, het brubbelbad en dergelijke meer.

Na de douche, het haar kammen (er wordt wat afgekamd op stage zunne.) en wat stretching terug naar het hotel voor de middagroutine :

• Eten in buffet vorm :
Bouillon soep
Shnitzel met rijst / frietjes
Of
Gefrituurde patatjes met gebakken varkenslapje
Of
Pasta carbonara (daar leek het toch op).

• Middagdutje, wat naargelang de dagen vorderen, steeds beter opgevolgd wordt.

• Opstaan om rond 15h, hapje eten en terug naar the pool voor een stevige training.

Er stonden heel wat versnellingen op het menu. Het was ondertussen Hongaars warm geworden tot grote blijdschap van de zwemmers, want het water zorgde voor een aangename afkoeling. De trainer bleef verweesd achter aan de rand van het zwembad, dehydraterend in de volle zon.

De weerstand- en vermogen sets werden echter vol enthousiasme afgewerkt en het was even happen naar adem voor velen. De rustdag zal morgen welgekomen zijn.
Na de stretching en het kammen van de haartjes terug naar het hotel, voor ons avondmaal.

• Slaatje met toast.

• Rijst/gebakken aardappels, gebakken varkenslapje, spiegeleitje en ja hoor, daar was onze vriend terug, de gepekelde augurk. We zagen veel neusjes krullen. Ik had de indruk dat er bij het afruimen van de borden meer augurken teruggestuurd werden dan er ooit aangevoerd zijn geweest…enfin, wil maar zeggen dat deze dus niet in de smaak vielen.

• Taartje

Al bij al een geslaagde maaltijd.

Zoals gevraagd in het commentaar : er werd deze avond idd terug lustig "weerwolven" gespeeld met de ganse groep.

Zoals gezegd, morgen rustdag en op de planning staat :

Bezoek aan Budapest in de voormiddag met een korte wandeling.
In de namiddag trekken we naar het aqua park voor wat glijbanenplezier.

Wordt ongetwijfeld weer een leuke dag.

Tot morgen !

Foto's Dag 4

Stage Szazhalombata – donderdag 06/07

Goeieavond Belgium.

Donderdag – Rustdag.

Vandaag geen training, geen zwemmen, geen stabilisatie, wat voor velen deugd zal doen. Wat we wel doen zoals gewoonlijk is opstaan en eten om 7h30. Daarna ziet de dag er echter volledig anders uit. Om 8h45 komt de bus ons oppikken voor wat beloofde een leuke en gevarieerde dag te worden voor elk wat wils.

Gezien de zeer gevarieerde groep in leeftijd en interesses, werd de dag in 2 delen opgesplitst.

In de voormiddag bracht de bus ons naar het centrum van Boedapest, waar we rond 10h afstapten aan het koninklijk paleis. Na kort bezoek aan zijne koninklijke hoogheid, zijn koninklijke garde en zijn fontein ( we zijn tenslotte Kwzc, nietwaar), stapten we te voet over de Donau via de hangbrug.

Langs de mooie blauwe, groenuitziende Donau ging het verder richting de Vaci Utca (winkelstraatje).
We hielden wel even halt om ons te laten verrassen door de inhoud van onze picnic, en ja hoor, tradities zijn er om in eer te worden gehouden :

Shnitzel broodje met salade, zonder kaas en ketchup.

2 sinaasappelen en een appelsapje.

We lieten het ons echter welgevallen en zetten onze weg verder.

We passeerden de oudste patisserie van Boedapest, maar waren niet onder de indruk. We maakten de afspraak dat we aan windows shopping zouden doen, wat enkele “oudere” zwemmers van het WZC een schande vonden. Ik citeer : “ hoe kun je nu door zo’n winkelstraat lopen en geen enkele winkel binnen gaan ?” – einde citaat. Toch hebben we dit met succes uitgevoerd, mede geholpen omdat een andere prioriteit de kop op stak. We hadden steeds nadrukkelijker een toilet nodig…De zoektocht naar een gratis etablissement kon beginnen. We hadden geenzins de intentie om 20€ te betalen voor een lege blaas !

Wie zoekt die vindt en een vriendelijke Boedapestees liet ons (na vriendelijk vragen) gratis zijn toilet gebruiken. Onze dank aan Tibi, want zo heette de man.

Via de food market hall bereikten we onze bus, en ging onze “rustdag” verder richting aqua park. De jongsten zagen dit wel zitten…

Iet of wat later maakten we al de eerste glijbanen onveilig en had iedereen superveel plezier. Vooral Matthis kreeg de aandacht van een rijpere dame in het brubbelbad, maar of het wederzijds was is te betwijfelen. Het zorgde in elk geval voor hilariteit in de groep.

Time flies, en voor we het wisten zaten we terug op de bus richting hotel. Milan had graag wat geslapen op de bus, maar kon de slaap niet vatten. De busrit heeft voor hem echter maar 2 min geduurd, terwijl wij toch meer dan 1 uur op de bus zaten…. De foto’s geven aan waarom…

Snel eten, wat napraten over de prachtige dag en wat domme moppen vertellen aan tafel. Hoe je een GSM platter maakt kan je bij Steffi navragen. Waarom domme blondjes op de tuinslang staan kan Matthis je uitleggen…plezant zunne…

Enfin, einde van een mooie dag. Voor bedtijd zijn we getuige van het doorgeven van de traditie op stage. De next generation van KWZC neemt vol enthousiasme de liefde voor het weerwolven over. We zagen dat het goed was…

Bedtijd om 22h, want morgen weer een supersaaie trainingsdag op het menu, zoals we er al een paar achter de rug hebben.

Slaapwel en tot morgen.

Foto's Dag 5

Stage Szazhalombata – vrijdag 07/07

Hoi KWZC’ers en sympathisanten.

Wie kan raden wat we vandaag hebben gedaan ? Ik geef enkele tips in random volgorde :

Zwemmen, eten, lachen, tanden poetsen, stabilisatie, haar kammen, eten, opstaan, naar het zwembad stappen, nog meer haar kammen, slapen, lachen, eten, zwemmen, douchen, weerwolven, water of sportdrank drinken, zuchten en kreunen, 3-uurtje, lachen, stretching, stretching, afdrogen, gaan slapen, zonnecrčme smeren, plezier maken, spelletjes spelen op de smartphone, dollen met elkaar, lachen, aftersun smeren, kleine blessures verzorgen, middagdutje, te lang babbelen na 22h…

Zoals je merkt waren alle ingredienten voor een normale trainingsdag weer aanwezig. Het was warmer dan de eerste dagen en de trainingen werden door de meesten vlot afgewerkt. Een aantal kleine pijntjes doken hier en daar op, zodat sommigen vandaag iets minder trainden om het lichaam tijd te geven te recuperen.

Morgen pikken we de draad terug op met een gelijkaardig mix als hierboven. Geen nieuws, goed nieuws. In ons geval, weinig nieuws, goed nieuws.

Tot morgen. Slaapwel.

Foto's Dag 6

Stage Szazhalombata – zaterdag 08/07

Jo napot

Trainingsdag nummer 7 is achter de kiezen. We zwommen vandaag 2x, eenmaal in de voormiddag, eenmaal in de namiddag. De zon was deze voormiddag uitbundig aanwezig. Deze namiddag trok een onweer echter over ons dorpje alhier, ongeveer net toen we vertrekkensklaar stonden om naar het zwembad te stappen. We hebben even de ergste windstoten laten passeren en stapten onder wat lichte regen richting zwembad. Maakte niet veel uit, want nat werden we toch, met uitzondering van de trainer. Opwarming deden we ook nog in de regen, maar zoals steeds, na regen komt zonneschijn en zo geschiedde ook bij ons. Onmiddellijk schoot de temperatuur de hoogte in en werkten we de rest van de training af onder een blakende zon.

We aten vanmiddag en vanavond vooral soep, rijst, gebakken aardappels en frietjes, samen met wat vlees onder de vorm van shnitzels, met kaas gegratineerde kalkoen en wat groentjes. Dessert was een warm taartje met kersen en pruimen. Zeer lekker.

We planden nog een bezoekje aan het plaatstelijk ijssalon na het avondeten, maar dit bleek na 21h al gesloten te zijn…We waren net te laat…Oh bummer. We zijn nog even aan het venster blijven kwijlen met zijn allen, en dropen toen zwaar ontgoocheld af. Morgen doen we een nieuwe poging.

Ik leerde vandaag ook dat er een paar echt fashionista’s in de het team aanwezig zijn. Blijkbaar wordt de klederdracht van de trainer wel eens besproken (gehekeld), want deze beantwoordt niet altijd aan hun toch wel zeer hoge normen en waarden. Jani Kazaltsis keek en zag dat het goed was.

Enfin, morgen onze laatste volledige trainingsdag, met in de namiddag een stevige training. Hierdoor rust voor sommigen in de voormiddag, mede doordat het zomercriterium niet meer zover af is. We gaan er morgen nog ne keer ne ferme patat op geven.

De foto’s bevatten ook de kamers van de atleten. We laten jullie raden welke kamer van wie is.

Enjoy !

Foto's Dag 7

Ciao KWZC,

Zondag, misdag. We zijn vandaag eerder opgestaan en naar de vroegmis geweest om 07h00. Iedereen wil op de komende wedstrijden goed presteren en we willen geen enkele mogelijkheid ongebruikt laten om onze prestatie positief te beďnvloeden. Wat hulp van bovenaf kan ook helpen, vandaar.

Na de paternoster in de mis het ontbijt en de laatste stabilisatie training olv de trainer. Morgen geven ze die zelf. Op de eerste dag van de stage heeft iedereen, in groepjes van 2, de opdracht gekregen om 1 stabilisatieoef voor te bereiden voor een specifieke regio van het lichaam (schouders, buik, rug, benen, armen…) en ze aldus morgenvroeg elk om beurt aan elkaar te geven. De trainer zal ze net als alle andere zwemmers mee uitvoeren (en ook ondersteunen waar nodig). Dat wordt fun en leerzaam.
We zeiden het al, de wedstrijden komen dichterbij, met dit WE al het zomercriterium. Bij de deelnemers hieraan is de afbouw reeds begonnen, dus hadden deze zwemmers rust. De BK/BJK/OW zwemmers trainden allen een uurtje. Er werd duchtig gebruik gemaakt van de gelegenheid om de rest van het park te verkennen. Vooral het bubbelbad blijkt populair. De zwemmers beweren dat dit de recuperatie bevorderd. Mss wel, maar het zou kunnen dat er andere redenen zijn…

Na het middagmaal dat er vlotjes inging, was het tijd voor onze powernap. Het moet gezegd, die ging er ook heel vlot in. Onze sloebertjes appreciëren de middagrust meer en meer. De die hard “niet slapers” moeten nu zelfs wakker geschud worden, of vallen tijdens het 3-uurtje spontaan weer in slaap.

De zwemtraining deze NM was nog een laatste pittige voor iedereen. Brokens voor de ZC zwemmers, en een weerstandstraining voor de OW/B(J)K’ers. Hoewel de lichamen moe waren, smeet iedereen zich nog eens voor de volle 100%. De mentaliteit in de groep is super, en samen werd ook deze training successvol afgewerkt. De trainer is happy. Het was trouwens zondag vandaag, goed weer dus veel volk rond het zwembad. We hadden veel publiek en ik zag veel blikken van bewondering en respect voor onze zwemmers.

’s Avonds nog een stevig gefrituurd bordje naar binnen werken met de nodige calorieën, om dan vlug richting gelateria te trekken voor een ijsje. Gisteren was het hier stevig misgegaan, weet je nog. Joepie, ze waren nog open dus iedereen smulde van het overheerlijke frisse deugdoende ijsje. Onze jongste spruit (Milan) is dinsdag jarig en we zongen een liedje voor zijn verjaardag. En blinken dat hij deed, onze lieve kakkernest. Een speech van Matthis (hij kondigde aan te stoppen met zwemmen) en een paar groepsfoto’s later gingen we terug richting hotel. Tijd om de valiezen te maken, kamer op te ruimen en dan nog een spelletje weerwolven (what else), omdat Milan dat aan het team had gevraagd als verjaardagscadeau. Nadien, hoogtijd voor bed.

Redactionele noot : bij deze is dit ook het laatste verslag. De redactie pakt ook zijn valiezen en keert met de zwemmers huiswaarts. Dank aan de trouwe lezers van deze column.

Tot morgen, in Waregem.

Foto's Dag 8

Foto's Dag 9

 


 
COMMENTAAR
 


12. Stephanie (10/07/2017 20:54:57)
Het zag er daar precies leuke trainingsstage uit!
Fijn dat we konden volgen met verslag en foto's 😊
Nu hopelijk iedereen veilig thuis!
Tot morgen op de training!
 


11. Stephanie (10/07/2017 20:54:52)
Het zag er daar precies leuke trainingsstage uit!
Fijn dat we konden volgen met verslag en foto's 😊
Nu hopelijk iedereen veilig thuis!
Tot morgen op de training!
 


10. Andy W. (10/07/2017 12:51:21)
Dank voor de vele foto's en de reportages, zodat we thuis konden meegenieten . Morgen staat er bij ons shnitzels op het menu 😃
 


9. Carla (10/07/2017 09:10:07)
Frank, Annemie en alle zwemmers, Bedankt om ons van thuis uit te laten mee genieten van jullie stage.
Bedankt KWZC om deze stage mogelijk te maken.
Veilige reis terug !
 


8. Filip (10/07/2017 08:12:52)
Bedankt aan de columnist/trainer van dienst en aan de fotografe/begeleidster ! (die er wonderwel in geslaagd is om zelf een week uit beeld te blijven... ;-) )
 


7. Eric Vandendorpe (07/07/2017 17:18:56)
Wij genoten van de foto's en reportages over de activiteiten van onze 3 kleinkinderen.
 


6. Eric Vandendorpe (07/07/2017 17:16:28)
Wij genoten van de foto's en de reportages. Dank u wel.
 


5. Lieve (07/07/2017 09:28:05)
Dat zag er een leuke dag uit.
Bedankt voor de dagelijkse uitgebreide fotoreportage en verslag!
 


4. Carla (05/07/2017 08:14:31)
Voor de 3de dag op rij een tof verslagje en mooie foto's. Bedankt!!
Maar... missen we niet iets zoals middagdut en weerwolven???
Have Fun there!


 


3. Lieve (03/07/2017 21:21:23)
Leuke foto's!
 


2. Lieve (02/07/2017 22:51:12)
Leuke foto's!
 


1. Mama rune en milan (02/07/2017 22:49:31)
Oei, oei rune, wat heb je meegesmokkeld dat wij niet weten 😂😂 dat zal Efkes schrikken zijn geweest.... gelukkig niets mee wat niet mocht 😬
 


   
Geef zelf commentaar
 
Naam
Bericht
   

 


97022 bezoekers sinds 23/08/2004

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
ARBOWAR
Decathlon
Juweliers Casteur
Dovy Keukens
Colora
Record bank - Marc De Meulemeester
Natuursteen Bruyneel Waregem