Clubrecords
sponsors
Persberichten
Vlaamse zwemfederatie West- Vlaanderen
Vlaamse Zwemfederatie
Swimrankings.net
Sportcaf
Speedo
 
 

welkom op de website van KWZC - Volgende wedstrijd: 15 oktober 400m van Tielt
 
Stage 2016 SZAZHALOMBATTA
Bericht toegevoegd op 01/07/2016 22:09:54
Stage Szazhalombata - vrijdag 1/7

Vanmorgen (zeer) vroeg, rond 05h00, stonden alle stagedeelnemers fris en monter ( de ene al wat meer dan de ander), wel op tijd klaar om de trein te nemen van Waregem naar Zaventem.

De trein reed en was op tijd, dus werd er afscheid genomen van de ouders en de voorzitter (bedankt Marc!). Na een vlot overstapje in Gent kwamen we aan in onze nationale luchthaven. Het viel me zelfs op dat zelfs de jongsten vlotjes hun zware valies de trein in en uittilden. Well done.

In de luchthaven ging uiteindelijk alles vlot en we kwamen netjes op tijd aan in Budapest. Op een krijsende baby na was de vlucht uitstekend. Een busreisje verder konden we inchecken in hotel “Training”, waar we snel de kamers verdeelden en overgingen naar het meest belangrijke van de dag, nl eten.

Echte sportvoeding kregen we niet :

Bonensoep, frietjes met shnitzel en wat fruit voor dessert.

Alles ging vlot binnen want onze atleten hadden honger.
Na de kamers op orde te hebben gezet, trokken we richting zwembad om alle spieren eens los te gooien. Het water was meer dan deugddoend en een uurtje zwemmen in open lucht was zo voorbij.
’t Was wat wennen om recht te zwemmen in rug, en ook een enkel blad van een lokale boom zorgde voor wat ongemak.

Snel terug om wat te eten en dan naar de voetbal kijken. ’t Is ondertussen 1-1 en we bijten onze nagels stuk…

Morgen meer, maar nu eerst verder naar de match kijken ;-)

Foto’s zijn ook online te vinden :

Foto's Dag 1

O ja, het weer is hier superfantastisch mooi ;-)

Slaapwel.

grrrr.... 2-1

Stage Szazhalombata – zaterdag 02/07

We werden deze morgen wakker met een rode duivels kater, maar we vonden troost bij elkaar ;-)

We konden iets langer slapen, omdat we pas later konden zwemmen. De lokale club had een wedstrijd en bijgevolg konden we pas om 10h30 trainen deze morgen. De oudsten trainden dus 1h30 ipv 2h.

De jongenskamer en vooral de Vandendorpe brothers hadden het lastig met opstaan. Toch konden we samen een stevig ontbijt nuttigen, om de eerste stabilisatietraining aan te vatten. We hebben in het hotel een vergaderruimte gekregen om deze te doen, ipv buiten in het gras. Dit was duidelijk een meerwaarde.

Aldus naar het zwembad voor een deugdoende training in het verkwikkende water, want ja, het is hier fantastisch warm. De zwemmers vinden het super maar de begeleiding ziet af in de zon pfff…;-) (maar België missen we vooralsnog niet).

Next : lunch! Op het menu heel wat keuze : bonen of bouillonsoep, rijst, rijst met erwtjes, pasta, frietjes, schnitzel, kip met saus, dessert, fruit…

De trainer heeft wel de frietjes ten stelligste afgeraden, maar iedereen kon zijn buikje rond eten.

Op naar het uurtje platte rust (13h30 – 14h30) om rond 16h00 terug aan het zwembad te staan voor de 2e training van de dag.Het was duivels stil over de middag.

Het was vandaag zaterdag en dat was goed te merken aan het zwembad. De Hongaren waren talrijk aanwezig en flaneerden naar goeie gewoonte langs de kant van het zwembad. Baan 1 was niet bruikbaar voor de zwemclub. De inboorlingen hadden de overhand ;-)

Ze hebben ons gelukkig niet uitgelachen voor de nederlaag gisteren, dan was het echt compleet.

Margot zwom deze namiddag niet mee, Florence deed een kortere training maar beiden werkten verder hard aan hun comeback door de opgelegde oefeningen van de kiné consequent uit te voeren.
De foto’s spreken verder voor zichzelf.

Het avondmaal viel opnieuw in de smaak. Salade, Spaghetti bolognaise met de onvermijdelijke schnitzel (voor sommigen zelfs twee) en een cake als dessert.
Het was lekker en ook genoeg. Zelfs Henri heeft niet alles opgekregen. Bravo Hotel Training, een eervolle vermelding waard.

Tijd voor een spelletje weerwolven en dan onder de dekens.

Morgen terug een volle trainingsdag, maar het slechte nieuws is dat het morgen kouder zal zijn in Hongarije. Het wordt slecht 26° ;-) brrrr…. Dat wordt aanpassen.

Slaapwel en tot morgen.


Foto's Dag 2

Ook nog wat foto’s van de heenreis.

Stage Szazhalombata – zondag 03/07

Goeiemorgen België,

het heeft vanmorgen vroeg stevig geregend in Hongarije, maar toen we opstonden rond 7h00 prikte de zon stilletjes aan door het wolkendek. Echter, het is de ganse morgen fris geweest met zeer veel wind.

Niet getreurd, eerst ontbijtje naar binnen werken, daarna wat werken aan de core stability in de conference room om vervolgens richting zwembad te trekken.

Wegens het frisse weer deze voormiddag hebben we de voormiddagtraining met de namiddagtraining omgewisseld, om zodoende te zwemmen als het iets warmer wordt.

De jongsten konden dus wat ravotten in het waterpark, de oudsten zwommen een uurtje, terwijl Margot en Florence hun kiné-setje afwerkten. Ook Kirsten deed mee met Margot, omwille van wat last aan de schouder.

Het frisse weer zorgde er trouwens voor dat er, in tegenstelling tot gisteren, bijna geen Hongaarse kat aanwezig was in het park. De jongsten vonden dit perfect en maakten dikke fun in de kleine zwembaden.

We trokken terug naar het hotel om de lunch te nemen (buffet met voor elk wat wils) en nadien ons middag-“tukske” te doen. Met de lagere temperaturen zou dit goed moeten lukken.

Ondertussen is Annemie onderweg om de lokale middenstand opnieuw te steunen door wat extra proviand te voorzien (banaantjes, koekjes, wat glutenvrij beleg voor Emile). Haar kennis van het Hongaarts gaat er zienderogen op vooruit.

Onze siesta deed duidelijk deugd. Sommigen sliepen zelfs langer dan het obligatoire uurtje. In elk geval terug fris en monter voor de namiddagtraining. Helaas was het weer er niet beter (maar ook niet slechter op geworden). De wind was nog sterk(er) aanwezig, dus de temperatuur was net genoeg om te zwemmen. Het was beter in het water dan eruit, dixiet de zwemmers zelf.

Ook om die reden hadden we het zwembad bijna voor ons alleen. De Hongaren zaten thuis voor de buis. We werkten de training af, maar moesten vooral in het water, in beweging blijven.
Eenmaal eruit was het snel onder de douche om niet koud te krijgen in de harde wind.

Nadien wandelingetje richting hotel, waar het eten deze keer wat tegen viel :

Voorgerechtje overgoten in een soort van niet nader te identificeren dressing, Frietjes en pitta vlees door elkaar gemend, zure salade. Als dessert rijstpudding, wat het beste van de avond was.

Vanavond nog wat chillen in het hotel, en dan op naar morgen. Het mag iets warmer worden…

Foto's Dag 3

Stage Szazhalombata – maandag 04/07

Een nieuwe dag, een nieuwe zon, waarmee ik bedoel, het weer was stukken beter dan gisteren.

We beginnen al goed in de routine te komen. Wakker worden of wakker gemaakt worden. Op sommige kamers moest de ene kamergenoot de andere wakker maken. Niks mis mee, integendeel.
De zwemmers zorgen ook voor elkaar, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Ook de discipline in de groep zit goed. De begeleiding is dik tevreden.

We gaan ontbijten, tanden poetsen, zwemtas klaarmaken en stabiliseren.
Tijdens het ontbijt vraag ik de zwemmers, en bij deze ook het thuisfront, om het bellen, mailen, chatten, skypen, facebooken enz. voor 22h ’s avonds te doen en niet erna. Sommigen zijn gisteren “betrapt” op “the internet of Things”. Big Brother, in casu de trainer, is watching you ;-)

Bedoeling is vooral de zwemmers bij te brengen dat meer trainen ook meer rusten/slapen betekent en dat dit ook wat organisatie en afspraken maken betekent. Hoe meer de week vordert, hoe belangrijker dit wordt.

Deze morgen een stevige weerstandstraining afgewerkt met zijn allen, maar iedereen gaf het beste van zichzelf. Het water was wat kouder dan gisteren wegens de slechte dag, maar met de overvloedige zon vandaag zal dit snel terug in orde zijn ;-)
Alle blessures en kleine pijntjes zijn voorlopig onder controle.
Nu een stevig middagmaal, wat we trouwens op het terras mochten nuttigen, en dan een momentje van rust, waar de meesten stillaan beginnen naar uit te kijken.
Sommigen slapen zelfs langer dan het verplichte uurtje.

We nuttigen een 3-uurtje en trekken terug richting zwembad, what’s new.

Het is duidelijk maandag, er is weinig volk. Temperatuur van het water is iets beter. We werken onze training af, doen wat lenigheidsoef en trekken terug naar het hotel om opnieuw te eten.

Maura vat het als volgt zeer kernachtig samen : sleep, eat, train, repeat...

Het eten is opnieuw in orde en het sportmaaltijdgehalte was zowel vanmiddag als vanavond op peil. We vermoeden dat er een andere kok aan de slag is dan in het weekend, wsl diegene van vorig jaar.
We zijn content (alweer).

Nu opnieuw wat avondvermaak (Time’s up) en dan klaar voor bed. Iedereen gaf aan reeds met thuis contact te hebben gehad… Merci… Ikke blij.

Morgen is er rustdag (enkel een stabilisatie sessie ’s morgens) en trekken we richting aquapark voor wat echte waterfun. We hebben deze keer op voorhand gereserveerd en verwachten geen uren in de rij te moeten staan zoals vorig jaar. ’t Zal ons deugd doen even anders met water om te gaan dan het te drinken, erin te zwemmen, of uit te plassen.

Enfin, slaapwel en tot morgen.

Foto's Dag 4

Stage Szazhalombata – dinsdag 05/07

Joepie, superblije gezichten vanmorgen. Half uurtje langer geslapen, lekker ontbijtje genuttigd, stabilisatietraining afgewerkt en dan klaarmaken voor de bus richting aquapark. We zien het helemaal zitten.

Snel nog de lunchpakketjes ophalen en off we go.

Tijdens de busrit schaven we ons Hongaars wat bij, dank zij de sympathieke chauffeur en zijn zoon Gregory. Beiden doen het goed in het Engels. Wij leren (proberen) wat Hongaars, en zij leren wat Frans. De Franse “rrrrr” valt hen moeilijk ;-). Szia (hallo), köszönöm (bedankt), etterem (restaurant) lukt nog net, maar het Hongaars voor „shopping center” is op 5 minuten niet te lezen, laat staan uit te spreken.

Om te bluffen leer ik hen ook een moeilijk nederlands woord : „aardappelkelderdeurtje”, wat we nog verlengen tot „aardappelkelderdeurtjeverfborstelhaartjes”.
De Hongaren zijn onder de indruk ;-)

Uiteraard praten we over voetbal, en zij kennen Hazard, Debruyne, Courtois, Lukaku, Fellaini (vooral omwille van zijn haar), Witzel.
Ik spaar jullie de rest.

In Aquaworld moeten we niet aanschuiven, „YES” !!!
Snel naar binnen en let the games begin. De begeleiding laat de groep los en beperkt zich tot foto’s nemen en op de rugzakken passen. We zijn overbodig, de foto’s tonen waarom. Het is mega plezant.

’s Middag vinden we tot ieders verrassing een Hongaarse specialiteit in onze lunch box.
Hungarian Cheese schnitzel.

Recept : beleg 1 sandwich met een schnitzel, een plakje kaas, een schijfje komkommer en een streepje paprika en klaar. (zie foto)

Warm of koud serveren. Smakelijk.

Niettemin is het wel lekker ;-) ’t is eens iets anders.

Na het middagdutje (zie foto’s) was de rest van de namiddag gewoonweg dolle fun (zie foto’s), gevolgd door een busreis naar huis met wat sightseeing in Budapest en een avondmaaltje.

Als extraatje hebben we de zwemmers gevraagd eens de redactie te helpen met het verslag van de dag. We hebben ze zelf het resultaat laten uitschrijven en deze zijn in een onversneden versie te vinden bij de foto’s. Enjoy.

PS1 : Belangrijk is te weten dat op het moment dat we het zwembad verlieten, er een stevige chloorreuk te bespeuren was in de douches en de kleedkamers, die de adem prikkelde. We vermoedden dat er een lek was in een chloorleiding. Veiligheidshalve werden de douches, toiletten, en kleedkamers (waar wij ons bevonden) snel ontruimd. Een geslaagde evacuatieoefening. Eenmaal in de frisse lucht was alles snel terug OK met ons allen. Oef, toch een raar momentje…

Fait divers : ik was net op dat moment een plasje aan het doen en het leek eerst dat de geurhinder van het urinoir kwam. Da’s hier zeer straffe WC-eend, dacht ik zo even, maar was ik even abuis ;-)

PS2 : O ja, nog even vermelden dat het weer vandaag ook weer schitterend was.

Foto's Dag 5

Stage Szazhalombata – woensdag 06/07

Amai, ’t is al woensdag vandaag. De tijd vliegt. We staan terug op om te eten, te stabiliseren en te zwemmen. Het weer is goed maar wel wat frisjes om te zwemmen.

Vanmiddag is Laure de groep komen versterken, nadat ze gisteren haar ingangsexamen geneeskunde heeft afgelegd. Ze is blij dat ze even van haar kamer thuis af is en zich wat kan ont(in)spannen in het zwembad. Camille en Maura hebben er aldus een kamergenoot bij.

We eten terug buiten op het terras. Er is keuze uit 2 soorten soep, kip met patatjes, schnitzel met rijst, vegetarische hamburger met groentensaus en als dessert een soort van pudding (laat het me daar op houden).

Het weer is intussen wat warmer geworden en na de middagrust trekken we terug richting zwembad.
We werken er een stevige training af, en maar goed ook, want het water is net warm genoeg. Opnieuw wat stretchen na de training en terug naar het hotel om jawel, opnieuw te eten.

Zoals ik al zei : sleep, eat, train, repeat…

Het avondmaal is plezant want onze jongste dames vertellen enkele moppen uit hun moppenboek en ook de jongens volgen het voorbeeld. We eten ons buikje rond en vertrekken voor het avondamusement. Dit wordt echter abrupt verstoord. ER IS GEEN WIFI !!!! De jeugd is in paniek, veel meer dan bij het chloorgaslek gisteren. Na wat aandringen aan de receptie wordt de Wifi tot 2x toe herstart en EUREKA, iets voor tien zijn we terug online.

Krijg ze nu maar eens in bed, nadat ze ca 2 uur offline zijn geweest….brrrrr. Gelukkig is de leiding ervaren en slagen we er toch in ze stil te krijgen. We zijn moe maar tevreden.

Nu nog het verslag afmaken, foto’s opladen etc….

En voila, het resultaat heb je net achter de kiezen.

Slaapwel, tot morgen.

Foto's Dag 6

Stage Szazhalombata – donderdag 07/07

Donderdagmorgen, een stralende hemel, een nieuwe trainingsdag. Vandaag stond voor de meesten maar 1 training gepland, maw rust in de namiddag, de oudsten zwommen deze namiddag wel 1 uurtje.

Met het iets rustigere trainingsschema maakten we wat tijd om met de jongeren wat starts, keerpunten en onderwaterfases te oefenen en ze ook te filmen om wat evaluatie te kunnen doen.

Nu nog alle beeldmateriaal eens bekijken… We komen tijd tekort, waarschijnlijk boeken we nog een weekje bij ;-)
Na de zwemtraining deze namiddag hebben we eens ferm zot gedaan en een ijsje gegeten. En of het gesmaakt heeft ;-)

Voor de rest was er vandaag niet zoveel te bemerken buiten een paar kleine dingen :

1. Ik kon een jonge Hongaar aan het zwembad overtuigen om een demo touwtjespringen te geven (was een bokser die er iets van kon).
2. Een mislukte poging van Maura om de trainer in de pool te duwen en het vaderinstinct die me weerhield om het omgekeerde te doen.
3. Er worden complotten gesmeed om de trainer morgen in het water te krijgen.

Na het avondmaal konden we toch de hand leggen op een beamer en een vergaderzaaltje. Dit stelde ons in staat om het beeldmateriaal eens te bekijken en van elkaar iets bij te leren. Het was 2 uur stil in de zaal. Iedereen keek gespannen naar zichzelf onder water in actie. Heel leerrijk.
Je zult het wel raden, maar toen was het tijd om te gaan slapen, klaar voor de laatste trainingsdag.

Tot morgen.

Foto's Dag 7

Stage Szazhalombata – vrijdag 08/07

D-day, onze laatste stagedag in Hongarije. De zon is opnieuw van de partij en we gaan er nog een goeie dag van maken. We staan op zoals gebruikelijk, eten, doen wat aan onze core stability en gaan dan zwemmen.

We hebben het zwembad bijna voor ons alleen. Temperatuur zit goed en we werken een basis uithoudingstraining af.
Hoogtepunt van de ochtendsessie is toch wel dat de zwemmers er met zijn allen in geslaagd zijn de trainer op een onbewaakt moment met een list naar de rand van het zwembad te lokken, en een onverwachte frisse duik te bezorgen.
Het plannetje was ingenieus uitgewerkt, ‘k Had niks in de smiezen. Men had bewaakt waar mijn GSM zat, en zelfs tot reservekleren toe hadden ze stiekem meegenomen. Met de dochter op de kamer liggen, weet je wel.

Hilariteit alom. Zelfs de Hongaren die rond het zwembad onkruid aan het wieden waren, vonden het een vertoning met een hoge amusementswaarde.
Een geslaagd plan.

Nu een hapje eten, en in bed. Over de middag is ook de aflossing van de wacht toegekomen. De collega’s van Mega komen ook een stage afwerken.

De begeleiding verwerkt foto’s, maakt verslag en gaat shoppen om bij het 3-uurtje de zwemmers te voorzien van de nodige proviand.

De wifi wordt echter met het uur slechter, op en af, verbinding en geen verbinding, naar de receptie vragen om de wifi te resetten, wel WIFI maar geen internetconnectie enz…;

Na het middagdutje terug naar het zwembad om onze laatste, toch stevige zwemtraining af te werken (de training bevat nog een paar stevige weerstandprikjes). Toch wordt er zonder veel morren nog eens
de laatste brokjes energie uit het lichaam geperst.

Tristan en Emile hebben echter nog wat energie over en willen kost wat kost de trainer (nogmaals) in het water krijgen. (de dames zorgden reeds ’s ochtens voor de primeur). Voor deze stoere jongens geen slinkse plannen, maar een frontale aanval. Opnieuw delf ik het onderspit…

We maken nog wat foto’s, en stappen terug naar het hotel, waar we verder gaan op het vinden van allitteraties op onze namen… Steffi Seynaeve is eerder deze week de aanleiding geweest.

Dit zijn de namen die aan onze breinen ontsproten (ja, we zijn vermoeid, gelieve met die dimensie rekening te houden) :
• Mega Mormellige Monkey Maura
• Heilige hongerige hardhandige harige heks Henri (zie foto)
• Flielefluitel flauwe Flank
• Lenige lustige lompe late Laure van de haastige Harincks
• Knallende koddige Kirsten
• Moedige malle Margot
• Klunzige coole Camille van de knorrige kabeljauwen
• Slipperende super sleutel Steffi
• Trouwe trunky trol Tristan
• Ezelachtige energieke Emile
• Grappige guitige Gaëlle
• Felle fluo Florence
• Actieve aardige Anneleen
• Archaïsche aap Annemie

Meer dan genoeg onzin voor één dag lijkt me. We houden ermee op, sluiten de redactie en zien elkaar morgen in Zaventem voor een blij weerzien. Vergeet ons niet aub !

Foto's Dag 8

 


 
COMMENTAAR
 


4. mama Carla (04/07/2016 21:23:46)
Chapeau voor de dagelijkse verslagjes en foto's!!
Have fun in aquapark.
 


3. Caroline (03/07/2016 13:57:32)
Iedere dag een mooi verslagje met de bijhorende prachtige foto's. Leuk om onze kleindochter Kirsten zo te kunnen volgen en jullie vakantie voor een stukje meebeleven vanuit het natte Roeselare
 


2. Margot Dormr (02/07/2016 21:37:39)
Mis het toch wel als ik alles lees en de foto's zie nog veel plezier daar !
 


1. mama Carla (02/07/2016 11:27:04)
Heel blij dat jullie, zonder problemen, goed aangekomen zijn in het hotel.
Bedankt voor een eerste verslagje! Het ziet ernaar uit dat jullie daar een mooie tijd zullen hebben.
Ik kijk al uit naar een volgende update!
groetjes
 


   
Geef zelf commentaar
 
Naam
Bericht
   

 


97022 bezoekers sinds 23/08/2004

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
ARBOWAR
Decathlon
Juweliers Casteur
Dovy Keukens
Colora
Record bank - Marc De Meulemeester
Natuursteen Bruyneel Waregem