Clubrecords
sponsors
Persberichten
Vlaamse zwemfederatie West- Vlaanderen
Vlaamse Zwemfederatie
Swimrankings.net
Sportcaf
Speedo
 
 

welkom op de website van KWZC - Volgende wedstrijd: 15 oktober 400m van Tielt
 
Start zwemschool maandag 4 september.
Bericht toegevoegd op 28/08/2017 22:10:32
Beste zwemmers, Beste ouders,

Na een deugddoende vakantie kunnen we straks terug het water in.

Voor de zwemschool beginnen de trainingen vanaf maandag 4 september.
Info groepsindeling en uren volgt nog.
Het zondagzwemmen start vanaf zondag 10 september.

De competitietrainingen zijn reeds gestart.
   commentaar (0)


Stage Hongarije 2017
Bericht toegevoegd op 02/07/2017 22:14:30
Stage Szazhalombata - zondag 02/07

Stage Szazhalombata 2017, here we come. We zijn probleemloos aangekomen met de trein vanuit Waregem in Zaventem, met overstap in Gent. Wat gezeul met de valiezen later zijn we ingechecked en geraken we vlot door de security (allez, de meesten toch). De gel van de trainer wordt in beslag genomen, en Rune moet zich ook een apart melden. Hij had gelukkig niks strafbaars bij of ze hebben het in elk geval niet gevonden.

Nog wat knabbelen, de vlieger op en af, landen in Budapest, busje nemen we zijn aangekomen in Hotel Training.

Na de obligatoire kamerverdeling is het tijd voor het hoogtepunt van de dag, jawel : eten !!!!!

We worden goed bediend voor onze eerste avond :

Slaatje als voorgerecht.
Frietjes met rijst (yep, raar he) en een opgevulde shnitzel.
Cake met een coulis van kersen als dessert.

Lekker was het wel.

Daarna korte briefing over de dag- en weekindeling van de trainer, een aantal afspraken herbevestigen en nog wat vrije tijd (weerwolvend dus. Een zwemmer moet zijn klassiekers kennen nietwaar.)

Om 22h iedereen zijn bedje in voor een welverdiende nachtrust, om zodoende morgen fit en monter aan de eerste training van de stage te beginnen.

O ja, korte dienstmededeling voor de thuisblijvers : Rust op stage is al even belangrijk als het trainen zelf. Onze atleten zullen slapen van 14h tem 15h. ’s Avonds is het oogjes dicht en snaveltjes toe vanaf ten laatste 22h. Mogen we vragen om deze periodes te respecteren en hen dan ook geen berichten te sturen tijdens. Dank bij voorbaat.

Foto's Dag 1

Stage Szazhalombata – maandag 03/07

Goeieavond KWZC.

Onze eerste echte stagedag is zo goed als achter de kiezen. We zagen het eerste daglicht net voor 07h30, om te beginnen met een stevig ontbijtje, wat bij iedereen in de smaak viel.

Hierna stond de eerste stabilisatietraining op het programma, die, net zoals vorig jaar doorging in een vergaderzaal van het hotel. Alle tafels stonden netjes langs de kant, wat ons ruimte gaf om de ganse groep er comfortabel in te passen.

Hierna tijd om naar het zwembad te stappen. We hadden gezorgd om daar een 15 tal minuten vroeger te zijn, zodat we de praktische regelingen konden treffen, zijnde lockers voor iedereen, baantjes om te zwemmen ed. De lockers vroegen wel wat kunst en vliegwerk, maar dank zij ons nagenoeg perfect Hongaars (en ook wel een lifeguard die engels sprak), kregen we voor elk van de zwemmers een locker.

Klaar voor de eerste zwemtraining ! Het water was qua temperatuur best OK, alleen zorgde een stevig windje voor net te veel afkoeling. Laat ons zeggen dat het frisjes was. Na het zwemmen was het zaak om snel te douchen om warm te blijven of krijgen.

We deden nog wat stretching en stapten richting hotel om terug te eten. Buffet deze keer met bouillon soep, rijst, frietjes, varkenslapjes, kip…

Voor elk wat wils dus. Na het eten nog wat vrije tijd en om 14h bedje in voor een uurtje. De ganse groep vond het rusten best OK en sommigen sliepen al een serieus tukje… examens of zoiets dergelijks hebben voor wat vermoeidheid gezorgd. In mijnen tjid….

Opstaan om 15h, iedereen fris en monter, koekje knabbelen en terug naar het zwembad voor sessie 2 van de dag. We warmden goed op om vervolgens terug het net iets te frisse water in te duiken. De wind was nog steeds van de partij, maar soit, er zijn slechtere oorden dan dit in de wereld.

Na het zwemmen, terug naar het hotel en raad eens…?
Ja idd. 't Was weer van dadde :

Aardappelsalade met kip in vooral veeeeel mayonaise.
Spaghetti bolognaise.
Gateau met ????
Het heeft iedereen wel gesmaakt ;-)

Nu nog een potje weerwolven met de ganse groep. Mooi om te zien hoe dit spelletje de ganse groep samenbrengt, van groot tot klein, van oud tot jong. We keken en zagen dat het goed was. Terwijl ik dit verslag opmaak hoor ik de groep plezier maken.

Een geslaagde algemene repetitie. Morgen wordt het hier iets warmer en minder waaierig…joepie.

Foto's Dag 2

Stage Szazhalombata – dinsdag 04/07

Groeten uit het zonnige Szazhalombatta van ons allen.

We zijn opnieuw de dag gestart met de routine die voor de rest van week de trend zal zetten, dwz opstaan, ons opfrissen en toonbaar maken (voor de ene al moeilijker dan de ander), eten om 07h30, stabilisatietraining van 08h30 tot 09h00, wandelingetje naar het zwembad, en de ochtendzwemtraining starten.

Deze voormiddag stond een rustige uithoudingstraining gepland die iedereen vlot afwerkte. De temperatuur van het water was nog steeds net iets te laag om supercomfortabel te zijn. Niet getreurd echter, iedereen deed meer dan zijn best om deze ochtendsessie vlot af te werken.

O ja, de snorkels zijn een interessante meerwaarde om de training hier en daar wat afwisselender te maken, alhoewel het wat aanpassen vraagt om de goeie ademhalingstechniek te vinden. Maar iedereen leert snel bij.

Ik laat jullie zelf even raden wat we na zwemtraining allemaal deden. Laat het maar horen via de comments welke ideeën aan jullie brein ontspruiten ;-)

In elk geval hadden we na de middagactiviteiten terug een training van 16h tem 18h. Het gekreun en gezucht tijdens de opwarming doet me vermoeden dat WZC staat voor Woon- en Zorg Centrum.
De titel van dit verslagje moet ik ondertussen herzien daar de zon verscholen zit achter grote (vaak dreigende) wolken. Het komt de gevoelstemperatuur niet ten goeie en opnieuw is het voor sommigen net iets te fris.

What’s next ? Lichte stretching en terug naar het hotel, opnieuw eten. Op het menu :

Salaatje als voorgerecht.
Frietjes met Hongaars stoofvlees (vermoeden we) en sauerkraut (vermoeden we).
Taart met slagroom en chocoladesaus, geparfumeerd met een alcoholische drank (vermoeden we).

Na het eten wat chillen, en bedje in.

Bovenstaande lijkt een supersaaie trainingsdag, maar als je goed naar de foto’s kijkt, weet je wel beter.

Op naar de volgende.

Goodnight.

Foto's Dag 3

Stage Szazhalombata – woensdag 05/07

Dag thuisblijvers.

Deze morgen was de zon ruim van de partij boven Szazhalombatta. Veel minder wind en meer zon. Alle ingrediënten aanwezig voor een leuke stagedag. Zoals steeds opstaan, eten, en stabilisatie. Tijdens deze laatste was hier en daar wel weer een flard van WZC te horen (zie gisteren) en zijn we nog om zoek naar iets om de letter K mee in te vullen : K….. Woon en Zorg Centrum. Alle suggesties zijn welkom. Ondanks het feit dat we serieus trainen, wordt er ook wel wat afgelachen.

Deze morgen was het reeds wat beter vertoeven in het water dan de eerste 2 dagen (lees : warmer), echter een aantal zwemmers, vooral de jongsten, hadden deze voormiddag rust. Reeds welverdiend moet ik zeggen. De eerste sporen van vermoeidheid komen naar boven en een aantal kleine pijntjes en kwaaltjes beginnen de kop op te steken. Gelukkig nog niks ergs, want er werd van de rust gebruik gemaakt om wat plezier te maken in het park, de andere zwembaden, het brubbelbad en dergelijke meer.

Na de douche, het haar kammen (er wordt wat afgekamd op stage zunne.) en wat stretching terug naar het hotel voor de middagroutine :

• Eten in buffet vorm :
Bouillon soep
Shnitzel met rijst / frietjes
Of
Gefrituurde patatjes met gebakken varkenslapje
Of
Pasta carbonara (daar leek het toch op).

• Middagdutje, wat naargelang de dagen vorderen, steeds beter opgevolgd wordt.

• Opstaan om rond 15h, hapje eten en terug naar the pool voor een stevige training.

Er stonden heel wat versnellingen op het menu. Het was ondertussen Hongaars warm geworden tot grote blijdschap van de zwemmers, want het water zorgde voor een aangename afkoeling. De trainer bleef verweesd achter aan de rand van het zwembad, dehydraterend in de volle zon.

De weerstand- en vermogen sets werden echter vol enthousiasme afgewerkt en het was even happen naar adem voor velen. De rustdag zal morgen welgekomen zijn.
Na de stretching en het kammen van de haartjes terug naar het hotel, voor ons avondmaal.

• Slaatje met toast.

• Rijst/gebakken aardappels, gebakken varkenslapje, spiegeleitje en ja hoor, daar was onze vriend terug, de gepekelde augurk. We zagen veel neusjes krullen. Ik had de indruk dat er bij het afruimen van de borden meer augurken teruggestuurd werden dan er ooit aangevoerd zijn geweest…enfin, wil maar zeggen dat deze dus niet in de smaak vielen.

• Taartje

Al bij al een geslaagde maaltijd.

Zoals gevraagd in het commentaar : er werd deze avond idd terug lustig "weerwolven" gespeeld met de ganse groep.

Zoals gezegd, morgen rustdag en op de planning staat :

Bezoek aan Budapest in de voormiddag met een korte wandeling.
In de namiddag trekken we naar het aqua park voor wat glijbanenplezier.

Wordt ongetwijfeld weer een leuke dag.

Tot morgen !

Foto's Dag 4

Stage Szazhalombata – donderdag 06/07

Goeieavond Belgium.

Donderdag – Rustdag.

Vandaag geen training, geen zwemmen, geen stabilisatie, wat voor velen deugd zal doen. Wat we wel doen zoals gewoonlijk is opstaan en eten om 7h30. Daarna ziet de dag er echter volledig anders uit. Om 8h45 komt de bus ons oppikken voor wat beloofde een leuke en gevarieerde dag te worden voor elk wat wils.

Gezien de zeer gevarieerde groep in leeftijd en interesses, werd de dag in 2 delen opgesplitst.

In de voormiddag bracht de bus ons naar het centrum van Boedapest, waar we rond 10h afstapten aan het koninklijk paleis. Na kort bezoek aan zijne koninklijke hoogheid, zijn koninklijke garde en zijn fontein ( we zijn tenslotte Kwzc, nietwaar), stapten we te voet over de Donau via de hangbrug.

Langs de mooie blauwe, groenuitziende Donau ging het verder richting de Vaci Utca (winkelstraatje).
We hielden wel even halt om ons te laten verrassen door de inhoud van onze picnic, en ja hoor, tradities zijn er om in eer te worden gehouden :

Shnitzel broodje met salade, zonder kaas en ketchup.

2 sinaasappelen en een appelsapje.

We lieten het ons echter welgevallen en zetten onze weg verder.

We passeerden de oudste patisserie van Boedapest, maar waren niet onder de indruk. We maakten de afspraak dat we aan windows shopping zouden doen, wat enkele “oudere” zwemmers van het WZC een schande vonden. Ik citeer : “ hoe kun je nu door zo’n winkelstraat lopen en geen enkele winkel binnen gaan ?” – einde citaat. Toch hebben we dit met succes uitgevoerd, mede geholpen omdat een andere prioriteit de kop op stak. We hadden steeds nadrukkelijker een toilet nodig…De zoektocht naar een gratis etablissement kon beginnen. We hadden geenzins de intentie om 20€ te betalen voor een lege blaas !

Wie zoekt die vindt en een vriendelijke Boedapestees liet ons (na vriendelijk vragen) gratis zijn toilet gebruiken. Onze dank aan Tibi, want zo heette de man.

Via de food market hall bereikten we onze bus, en ging onze “rustdag” verder richting aqua park. De jongsten zagen dit wel zitten…

Iet of wat later maakten we al de eerste glijbanen onveilig en had iedereen superveel plezier. Vooral Matthis kreeg de aandacht van een rijpere dame in het brubbelbad, maar of het wederzijds was is te betwijfelen. Het zorgde in elk geval voor hilariteit in de groep.

Time flies, en voor we het wisten zaten we terug op de bus richting hotel. Milan had graag wat geslapen op de bus, maar kon de slaap niet vatten. De busrit heeft voor hem echter maar 2 min geduurd, terwijl wij toch meer dan 1 uur op de bus zaten…. De foto’s geven aan waarom…

Snel eten, wat napraten over de prachtige dag en wat domme moppen vertellen aan tafel. Hoe je een GSM platter maakt kan je bij Steffi navragen. Waarom domme blondjes op de tuinslang staan kan Matthis je uitleggen…plezant zunne…

Enfin, einde van een mooie dag. Voor bedtijd zijn we getuige van het doorgeven van de traditie op stage. De next generation van KWZC neemt vol enthousiasme de liefde voor het weerwolven over. We zagen dat het goed was…

Bedtijd om 22h, want morgen weer een supersaaie trainingsdag op het menu, zoals we er al een paar achter de rug hebben.

Slaapwel en tot morgen.

Foto's Dag 5

Stage Szazhalombata – vrijdag 07/07

Hoi KWZC’ers en sympathisanten.

Wie kan raden wat we vandaag hebben gedaan ? Ik geef enkele tips in random volgorde :

Zwemmen, eten, lachen, tanden poetsen, stabilisatie, haar kammen, eten, opstaan, naar het zwembad stappen, nog meer haar kammen, slapen, lachen, eten, zwemmen, douchen, weerwolven, water of sportdrank drinken, zuchten en kreunen, 3-uurtje, lachen, stretching, stretching, afdrogen, gaan slapen, zonnecrème smeren, plezier maken, spelletjes spelen op de smartphone, dollen met elkaar, lachen, aftersun smeren, kleine blessures verzorgen, middagdutje, te lang babbelen na 22h…

Zoals je merkt waren alle ingredienten voor een normale trainingsdag weer aanwezig. Het was warmer dan de eerste dagen en de trainingen werden door de meesten vlot afgewerkt. Een aantal kleine pijntjes doken hier en daar op, zodat sommigen vandaag iets minder trainden om het lichaam tijd te geven te recuperen.

Morgen pikken we de draad terug op met een gelijkaardig mix als hierboven. Geen nieuws, goed nieuws. In ons geval, weinig nieuws, goed nieuws.

Tot morgen. Slaapwel.

Foto's Dag 6

Stage Szazhalombata – zaterdag 08/07

Jo napot

Trainingsdag nummer 7 is achter de kiezen. We zwommen vandaag 2x, eenmaal in de voormiddag, eenmaal in de namiddag. De zon was deze voormiddag uitbundig aanwezig. Deze namiddag trok een onweer echter over ons dorpje alhier, ongeveer net toen we vertrekkensklaar stonden om naar het zwembad te stappen. We hebben even de ergste windstoten laten passeren en stapten onder wat lichte regen richting zwembad. Maakte niet veel uit, want nat werden we toch, met uitzondering van de trainer. Opwarming deden we ook nog in de regen, maar zoals steeds, na regen komt zonneschijn en zo geschiedde ook bij ons. Onmiddellijk schoot de temperatuur de hoogte in en werkten we de rest van de training af onder een blakende zon.

We aten vanmiddag en vanavond vooral soep, rijst, gebakken aardappels en frietjes, samen met wat vlees onder de vorm van shnitzels, met kaas gegratineerde kalkoen en wat groentjes. Dessert was een warm taartje met kersen en pruimen. Zeer lekker.

We planden nog een bezoekje aan het plaatstelijk ijssalon na het avondeten, maar dit bleek na 21h al gesloten te zijn…We waren net te laat…Oh bummer. We zijn nog even aan het venster blijven kwijlen met zijn allen, en dropen toen zwaar ontgoocheld af. Morgen doen we een nieuwe poging.

Ik leerde vandaag ook dat er een paar echt fashionista’s in de het team aanwezig zijn. Blijkbaar wordt de klederdracht van de trainer wel eens besproken (gehekeld), want deze beantwoordt niet altijd aan hun toch wel zeer hoge normen en waarden. Jani Kazaltsis keek en zag dat het goed was.

Enfin, morgen onze laatste volledige trainingsdag, met in de namiddag een stevige training. Hierdoor rust voor sommigen in de voormiddag, mede doordat het zomercriterium niet meer zover af is. We gaan er morgen nog ne keer ne ferme patat op geven.

De foto’s bevatten ook de kamers van de atleten. We laten jullie raden welke kamer van wie is.

Enjoy !

Foto's Dag 7

Ciao KWZC,

Zondag, misdag. We zijn vandaag eerder opgestaan en naar de vroegmis geweest om 07h00. Iedereen wil op de komende wedstrijden goed presteren en we willen geen enkele mogelijkheid ongebruikt laten om onze prestatie positief te beïnvloeden. Wat hulp van bovenaf kan ook helpen, vandaar.

Na de paternoster in de mis het ontbijt en de laatste stabilisatie training olv de trainer. Morgen geven ze die zelf. Op de eerste dag van de stage heeft iedereen, in groepjes van 2, de opdracht gekregen om 1 stabilisatieoef voor te bereiden voor een specifieke regio van het lichaam (schouders, buik, rug, benen, armen…) en ze aldus morgenvroeg elk om beurt aan elkaar te geven. De trainer zal ze net als alle andere zwemmers mee uitvoeren (en ook ondersteunen waar nodig). Dat wordt fun en leerzaam.
We zeiden het al, de wedstrijden komen dichterbij, met dit WE al het zomercriterium. Bij de deelnemers hieraan is de afbouw reeds begonnen, dus hadden deze zwemmers rust. De BK/BJK/OW zwemmers trainden allen een uurtje. Er werd duchtig gebruik gemaakt van de gelegenheid om de rest van het park te verkennen. Vooral het bubbelbad blijkt populair. De zwemmers beweren dat dit de recuperatie bevorderd. Mss wel, maar het zou kunnen dat er andere redenen zijn…

Na het middagmaal dat er vlotjes inging, was het tijd voor onze powernap. Het moet gezegd, die ging er ook heel vlot in. Onze sloebertjes appreciëren de middagrust meer en meer. De die hard “niet slapers” moeten nu zelfs wakker geschud worden, of vallen tijdens het 3-uurtje spontaan weer in slaap.

De zwemtraining deze NM was nog een laatste pittige voor iedereen. Brokens voor de ZC zwemmers, en een weerstandstraining voor de OW/B(J)K’ers. Hoewel de lichamen moe waren, smeet iedereen zich nog eens voor de volle 100%. De mentaliteit in de groep is super, en samen werd ook deze training successvol afgewerkt. De trainer is happy. Het was trouwens zondag vandaag, goed weer dus veel volk rond het zwembad. We hadden veel publiek en ik zag veel blikken van bewondering en respect voor onze zwemmers.

’s Avonds nog een stevig gefrituurd bordje naar binnen werken met de nodige calorieën, om dan vlug richting gelateria te trekken voor een ijsje. Gisteren was het hier stevig misgegaan, weet je nog. Joepie, ze waren nog open dus iedereen smulde van het overheerlijke frisse deugdoende ijsje. Onze jongste spruit (Milan) is dinsdag jarig en we zongen een liedje voor zijn verjaardag. En blinken dat hij deed, onze lieve kakkernest. Een speech van Matthis (hij kondigde aan te stoppen met zwemmen) en een paar groepsfoto’s later gingen we terug richting hotel. Tijd om de valiezen te maken, kamer op te ruimen en dan nog een spelletje weerwolven (what else), omdat Milan dat aan het team had gevraagd als verjaardagscadeau. Nadien, hoogtijd voor bed.

Redactionele noot : bij deze is dit ook het laatste verslag. De redactie pakt ook zijn valiezen en keert met de zwemmers huiswaarts. Dank aan de trouwe lezers van deze column.

Tot morgen, in Waregem.

Foto's Dag 8

Foto's Dag 9

   commentaar (12)


CIVE 2017 - ETTELBRUCK
Bericht toegevoegd op 20/04/2017 22:35:30
Nu zaterdag 22 april en zondag 23 april verdedigen Camille, Hannah, Florence, Henri en Emile de KWZC kleuren op de 32e Challenge International de la Ville d'Ettelbruck te Diekirch,
Succes.

   commentaar (0)


PAASMEETING 2017
Bericht toegevoegd op 06/04/2017 21:01:38
Wanneer: Paasmaandag 17 april 2017
Plaats: zwembad De Treffer - Meersstraat 5 te 8790 Waregem

Uitslag

lxf-file

https://www.facebook.com/luc.dewaele.927?fref=ts#

Foto's

Podium eendjes

Podium

   commentaar (0)


KWZC steunt Music For Life: 'Swim for Start West-Vlaanderen'
Bericht toegevoegd op 06/11/2016 20:26:01
Koninklijke Waregemse ZwemClub ‘De Waterratten’ steunt Music For Life.


Op zaterdag 17 december vanaf 18u00 organiseert de Koninklijke Waregemse ZwemClub in het zwembad De Treffer voor het goede doel een ‘SWIM FOR START WEST-VLAANDEREN’.

Start West-Vlaanderen is een thuisbegeleidingsdienst voor gezinnen met een persoon met een mentale beperking (www.startwestvlaanderen.be). De thuisbegeleiders gaan bij de gezinnen langs om hen op weg te helpen met allerhande vragen rond hun kind (van baby’s tot volwassenen) met een mentale beperking.
Start West-Vlaanderen is één van de goede doelen van Music For Life.

De zwemavond is bedoeld voor iedereen die 100m kan zwemmen. Hoe meer je zwemt, hoe meer je kan bijdragen aan Start West-Vlaanderen. De zwemmers dragen per honderd gezwommen meter 10 eurocent bij, bovenop de deelnameprijs van € 4 voor wie vooraf inschrijft en € 5 de avond zelf. De toegang is gratis voor publiek en supporters, een vrijwillige bijdrage kan ter plaatse.
De uitdaging voor een groep zwemmers is om 100x100m te zwemmen. Maar we roepen ook zwemmers op die minder zwemmen en ook zo bijdragen aan deze actie.
Bovenal willen we er een gezellige avond van maken.

Info: kwzcswimforstart@gmail.com
Inschrijven: https://goo.gl/IXz8qo
Of via volgende QR-code:
   commentaar (0)


Herfstmeeting 2016
Bericht toegevoegd op 19/09/2016 11:51:22
Uitslag

Foto's

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1419483214732616&set=pcb.1419492394731698&type=3
   commentaar (0)


Stage 2016 SZAZHALOMBATTA
Bericht toegevoegd op 01/07/2016 22:09:54
Stage Szazhalombata - vrijdag 1/7

Vanmorgen (zeer) vroeg, rond 05h00, stonden alle stagedeelnemers fris en monter ( de ene al wat meer dan de ander), wel op tijd klaar om de trein te nemen van Waregem naar Zaventem.

De trein reed en was op tijd, dus werd er afscheid genomen van de ouders en de voorzitter (bedankt Marc!). Na een vlot overstapje in Gent kwamen we aan in onze nationale luchthaven. Het viel me zelfs op dat zelfs de jongsten vlotjes hun zware valies de trein in en uittilden. Well done.

In de luchthaven ging uiteindelijk alles vlot en we kwamen netjes op tijd aan in Budapest. Op een krijsende baby na was de vlucht uitstekend. Een busreisje verder konden we inchecken in hotel “Training”, waar we snel de kamers verdeelden en overgingen naar het meest belangrijke van de dag, nl eten.

Echte sportvoeding kregen we niet :

Bonensoep, frietjes met shnitzel en wat fruit voor dessert.

Alles ging vlot binnen want onze atleten hadden honger.
Na de kamers op orde te hebben gezet, trokken we richting zwembad om alle spieren eens los te gooien. Het water was meer dan deugddoend en een uurtje zwemmen in open lucht was zo voorbij.
’t Was wat wennen om recht te zwemmen in rug, en ook een enkel blad van een lokale boom zorgde voor wat ongemak.

Snel terug om wat te eten en dan naar de voetbal kijken. ’t Is ondertussen 1-1 en we bijten onze nagels stuk…

Morgen meer, maar nu eerst verder naar de match kijken ;-)

Foto’s zijn ook online te vinden :

Foto's Dag 1

O ja, het weer is hier superfantastisch mooi ;-)

Slaapwel.

grrrr.... 2-1

Stage Szazhalombata – zaterdag 02/07

We werden deze morgen wakker met een rode duivels kater, maar we vonden troost bij elkaar ;-)

We konden iets langer slapen, omdat we pas later konden zwemmen. De lokale club had een wedstrijd en bijgevolg konden we pas om 10h30 trainen deze morgen. De oudsten trainden dus 1h30 ipv 2h.

De jongenskamer en vooral de Vandendorpe brothers hadden het lastig met opstaan. Toch konden we samen een stevig ontbijt nuttigen, om de eerste stabilisatietraining aan te vatten. We hebben in het hotel een vergaderruimte gekregen om deze te doen, ipv buiten in het gras. Dit was duidelijk een meerwaarde.

Aldus naar het zwembad voor een deugdoende training in het verkwikkende water, want ja, het is hier fantastisch warm. De zwemmers vinden het super maar de begeleiding ziet af in de zon pfff…;-) (maar België missen we vooralsnog niet).

Next : lunch! Op het menu heel wat keuze : bonen of bouillonsoep, rijst, rijst met erwtjes, pasta, frietjes, schnitzel, kip met saus, dessert, fruit…

De trainer heeft wel de frietjes ten stelligste afgeraden, maar iedereen kon zijn buikje rond eten.

Op naar het uurtje platte rust (13h30 – 14h30) om rond 16h00 terug aan het zwembad te staan voor de 2e training van de dag.Het was duivels stil over de middag.

Het was vandaag zaterdag en dat was goed te merken aan het zwembad. De Hongaren waren talrijk aanwezig en flaneerden naar goeie gewoonte langs de kant van het zwembad. Baan 1 was niet bruikbaar voor de zwemclub. De inboorlingen hadden de overhand ;-)

Ze hebben ons gelukkig niet uitgelachen voor de nederlaag gisteren, dan was het echt compleet.

Margot zwom deze namiddag niet mee, Florence deed een kortere training maar beiden werkten verder hard aan hun comeback door de opgelegde oefeningen van de kiné consequent uit te voeren.
De foto’s spreken verder voor zichzelf.

Het avondmaal viel opnieuw in de smaak. Salade, Spaghetti bolognaise met de onvermijdelijke schnitzel (voor sommigen zelfs twee) en een cake als dessert.
Het was lekker en ook genoeg. Zelfs Henri heeft niet alles opgekregen. Bravo Hotel Training, een eervolle vermelding waard.

Tijd voor een spelletje weerwolven en dan onder de dekens.

Morgen terug een volle trainingsdag, maar het slechte nieuws is dat het morgen kouder zal zijn in Hongarije. Het wordt slecht 26° ;-) brrrr…. Dat wordt aanpassen.

Slaapwel en tot morgen.


Foto's Dag 2

Ook nog wat foto’s van de heenreis.

Stage Szazhalombata – zondag 03/07

Goeiemorgen België,

het heeft vanmorgen vroeg stevig geregend in Hongarije, maar toen we opstonden rond 7h00 prikte de zon stilletjes aan door het wolkendek. Echter, het is de ganse morgen fris geweest met zeer veel wind.

Niet getreurd, eerst ontbijtje naar binnen werken, daarna wat werken aan de core stability in de conference room om vervolgens richting zwembad te trekken.

Wegens het frisse weer deze voormiddag hebben we de voormiddagtraining met de namiddagtraining omgewisseld, om zodoende te zwemmen als het iets warmer wordt.

De jongsten konden dus wat ravotten in het waterpark, de oudsten zwommen een uurtje, terwijl Margot en Florence hun kiné-setje afwerkten. Ook Kirsten deed mee met Margot, omwille van wat last aan de schouder.

Het frisse weer zorgde er trouwens voor dat er, in tegenstelling tot gisteren, bijna geen Hongaarse kat aanwezig was in het park. De jongsten vonden dit perfect en maakten dikke fun in de kleine zwembaden.

We trokken terug naar het hotel om de lunch te nemen (buffet met voor elk wat wils) en nadien ons middag-“tukske” te doen. Met de lagere temperaturen zou dit goed moeten lukken.

Ondertussen is Annemie onderweg om de lokale middenstand opnieuw te steunen door wat extra proviand te voorzien (banaantjes, koekjes, wat glutenvrij beleg voor Emile). Haar kennis van het Hongaarts gaat er zienderogen op vooruit.

Onze siesta deed duidelijk deugd. Sommigen sliepen zelfs langer dan het obligatoire uurtje. In elk geval terug fris en monter voor de namiddagtraining. Helaas was het weer er niet beter (maar ook niet slechter op geworden). De wind was nog sterk(er) aanwezig, dus de temperatuur was net genoeg om te zwemmen. Het was beter in het water dan eruit, dixiet de zwemmers zelf.

Ook om die reden hadden we het zwembad bijna voor ons alleen. De Hongaren zaten thuis voor de buis. We werkten de training af, maar moesten vooral in het water, in beweging blijven.
Eenmaal eruit was het snel onder de douche om niet koud te krijgen in de harde wind.

Nadien wandelingetje richting hotel, waar het eten deze keer wat tegen viel :

Voorgerechtje overgoten in een soort van niet nader te identificeren dressing, Frietjes en pitta vlees door elkaar gemend, zure salade. Als dessert rijstpudding, wat het beste van de avond was.

Vanavond nog wat chillen in het hotel, en dan op naar morgen. Het mag iets warmer worden…

Foto's Dag 3

Stage Szazhalombata – maandag 04/07

Een nieuwe dag, een nieuwe zon, waarmee ik bedoel, het weer was stukken beter dan gisteren.

We beginnen al goed in de routine te komen. Wakker worden of wakker gemaakt worden. Op sommige kamers moest de ene kamergenoot de andere wakker maken. Niks mis mee, integendeel.
De zwemmers zorgen ook voor elkaar, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Ook de discipline in de groep zit goed. De begeleiding is dik tevreden.

We gaan ontbijten, tanden poetsen, zwemtas klaarmaken en stabiliseren.
Tijdens het ontbijt vraag ik de zwemmers, en bij deze ook het thuisfront, om het bellen, mailen, chatten, skypen, facebooken enz. voor 22h ’s avonds te doen en niet erna. Sommigen zijn gisteren “betrapt” op “the internet of Things”. Big Brother, in casu de trainer, is watching you ;-)

Bedoeling is vooral de zwemmers bij te brengen dat meer trainen ook meer rusten/slapen betekent en dat dit ook wat organisatie en afspraken maken betekent. Hoe meer de week vordert, hoe belangrijker dit wordt.

Deze morgen een stevige weerstandstraining afgewerkt met zijn allen, maar iedereen gaf het beste van zichzelf. Het water was wat kouder dan gisteren wegens de slechte dag, maar met de overvloedige zon vandaag zal dit snel terug in orde zijn ;-)
Alle blessures en kleine pijntjes zijn voorlopig onder controle.
Nu een stevig middagmaal, wat we trouwens op het terras mochten nuttigen, en dan een momentje van rust, waar de meesten stillaan beginnen naar uit te kijken.
Sommigen slapen zelfs langer dan het verplichte uurtje.

We nuttigen een 3-uurtje en trekken terug richting zwembad, what’s new.

Het is duidelijk maandag, er is weinig volk. Temperatuur van het water is iets beter. We werken onze training af, doen wat lenigheidsoef en trekken terug naar het hotel om opnieuw te eten.

Maura vat het als volgt zeer kernachtig samen : sleep, eat, train, repeat...

Het eten is opnieuw in orde en het sportmaaltijdgehalte was zowel vanmiddag als vanavond op peil. We vermoeden dat er een andere kok aan de slag is dan in het weekend, wsl diegene van vorig jaar.
We zijn content (alweer).

Nu opnieuw wat avondvermaak (Time’s up) en dan klaar voor bed. Iedereen gaf aan reeds met thuis contact te hebben gehad… Merci… Ikke blij.

Morgen is er rustdag (enkel een stabilisatie sessie ’s morgens) en trekken we richting aquapark voor wat echte waterfun. We hebben deze keer op voorhand gereserveerd en verwachten geen uren in de rij te moeten staan zoals vorig jaar. ’t Zal ons deugd doen even anders met water om te gaan dan het te drinken, erin te zwemmen, of uit te plassen.

Enfin, slaapwel en tot morgen.

Foto's Dag 4

Stage Szazhalombata – dinsdag 05/07

Joepie, superblije gezichten vanmorgen. Half uurtje langer geslapen, lekker ontbijtje genuttigd, stabilisatietraining afgewerkt en dan klaarmaken voor de bus richting aquapark. We zien het helemaal zitten.

Snel nog de lunchpakketjes ophalen en off we go.

Tijdens de busrit schaven we ons Hongaars wat bij, dank zij de sympathieke chauffeur en zijn zoon Gregory. Beiden doen het goed in het Engels. Wij leren (proberen) wat Hongaars, en zij leren wat Frans. De Franse “rrrrr” valt hen moeilijk ;-). Szia (hallo), köszönöm (bedankt), etterem (restaurant) lukt nog net, maar het Hongaars voor „shopping center” is op 5 minuten niet te lezen, laat staan uit te spreken.

Om te bluffen leer ik hen ook een moeilijk nederlands woord : „aardappelkelderdeurtje”, wat we nog verlengen tot „aardappelkelderdeurtjeverfborstelhaartjes”.
De Hongaren zijn onder de indruk ;-)

Uiteraard praten we over voetbal, en zij kennen Hazard, Debruyne, Courtois, Lukaku, Fellaini (vooral omwille van zijn haar), Witzel.
Ik spaar jullie de rest.

In Aquaworld moeten we niet aanschuiven, „YES” !!!
Snel naar binnen en let the games begin. De begeleiding laat de groep los en beperkt zich tot foto’s nemen en op de rugzakken passen. We zijn overbodig, de foto’s tonen waarom. Het is mega plezant.

’s Middag vinden we tot ieders verrassing een Hongaarse specialiteit in onze lunch box.
Hungarian Cheese schnitzel.

Recept : beleg 1 sandwich met een schnitzel, een plakje kaas, een schijfje komkommer en een streepje paprika en klaar. (zie foto)

Warm of koud serveren. Smakelijk.

Niettemin is het wel lekker ;-) ’t is eens iets anders.

Na het middagdutje (zie foto’s) was de rest van de namiddag gewoonweg dolle fun (zie foto’s), gevolgd door een busreis naar huis met wat sightseeing in Budapest en een avondmaaltje.

Als extraatje hebben we de zwemmers gevraagd eens de redactie te helpen met het verslag van de dag. We hebben ze zelf het resultaat laten uitschrijven en deze zijn in een onversneden versie te vinden bij de foto’s. Enjoy.

PS1 : Belangrijk is te weten dat op het moment dat we het zwembad verlieten, er een stevige chloorreuk te bespeuren was in de douches en de kleedkamers, die de adem prikkelde. We vermoedden dat er een lek was in een chloorleiding. Veiligheidshalve werden de douches, toiletten, en kleedkamers (waar wij ons bevonden) snel ontruimd. Een geslaagde evacuatieoefening. Eenmaal in de frisse lucht was alles snel terug OK met ons allen. Oef, toch een raar momentje…

Fait divers : ik was net op dat moment een plasje aan het doen en het leek eerst dat de geurhinder van het urinoir kwam. Da’s hier zeer straffe WC-eend, dacht ik zo even, maar was ik even abuis ;-)

PS2 : O ja, nog even vermelden dat het weer vandaag ook weer schitterend was.

Foto's Dag 5

Stage Szazhalombata – woensdag 06/07

Amai, ’t is al woensdag vandaag. De tijd vliegt. We staan terug op om te eten, te stabiliseren en te zwemmen. Het weer is goed maar wel wat frisjes om te zwemmen.

Vanmiddag is Laure de groep komen versterken, nadat ze gisteren haar ingangsexamen geneeskunde heeft afgelegd. Ze is blij dat ze even van haar kamer thuis af is en zich wat kan ont(in)spannen in het zwembad. Camille en Maura hebben er aldus een kamergenoot bij.

We eten terug buiten op het terras. Er is keuze uit 2 soorten soep, kip met patatjes, schnitzel met rijst, vegetarische hamburger met groentensaus en als dessert een soort van pudding (laat het me daar op houden).

Het weer is intussen wat warmer geworden en na de middagrust trekken we terug richting zwembad.
We werken er een stevige training af, en maar goed ook, want het water is net warm genoeg. Opnieuw wat stretchen na de training en terug naar het hotel om jawel, opnieuw te eten.

Zoals ik al zei : sleep, eat, train, repeat…

Het avondmaal is plezant want onze jongste dames vertellen enkele moppen uit hun moppenboek en ook de jongens volgen het voorbeeld. We eten ons buikje rond en vertrekken voor het avondamusement. Dit wordt echter abrupt verstoord. ER IS GEEN WIFI !!!! De jeugd is in paniek, veel meer dan bij het chloorgaslek gisteren. Na wat aandringen aan de receptie wordt de Wifi tot 2x toe herstart en EUREKA, iets voor tien zijn we terug online.

Krijg ze nu maar eens in bed, nadat ze ca 2 uur offline zijn geweest….brrrrr. Gelukkig is de leiding ervaren en slagen we er toch in ze stil te krijgen. We zijn moe maar tevreden.

Nu nog het verslag afmaken, foto’s opladen etc….

En voila, het resultaat heb je net achter de kiezen.

Slaapwel, tot morgen.

Foto's Dag 6

Stage Szazhalombata – donderdag 07/07

Donderdagmorgen, een stralende hemel, een nieuwe trainingsdag. Vandaag stond voor de meesten maar 1 training gepland, maw rust in de namiddag, de oudsten zwommen deze namiddag wel 1 uurtje.

Met het iets rustigere trainingsschema maakten we wat tijd om met de jongeren wat starts, keerpunten en onderwaterfases te oefenen en ze ook te filmen om wat evaluatie te kunnen doen.

Nu nog alle beeldmateriaal eens bekijken… We komen tijd tekort, waarschijnlijk boeken we nog een weekje bij ;-)
Na de zwemtraining deze namiddag hebben we eens ferm zot gedaan en een ijsje gegeten. En of het gesmaakt heeft ;-)

Voor de rest was er vandaag niet zoveel te bemerken buiten een paar kleine dingen :

1. Ik kon een jonge Hongaar aan het zwembad overtuigen om een demo touwtjespringen te geven (was een bokser die er iets van kon).
2. Een mislukte poging van Maura om de trainer in de pool te duwen en het vaderinstinct die me weerhield om het omgekeerde te doen.
3. Er worden complotten gesmeed om de trainer morgen in het water te krijgen.

Na het avondmaal konden we toch de hand leggen op een beamer en een vergaderzaaltje. Dit stelde ons in staat om het beeldmateriaal eens te bekijken en van elkaar iets bij te leren. Het was 2 uur stil in de zaal. Iedereen keek gespannen naar zichzelf onder water in actie. Heel leerrijk.
Je zult het wel raden, maar toen was het tijd om te gaan slapen, klaar voor de laatste trainingsdag.

Tot morgen.

Foto's Dag 7

Stage Szazhalombata – vrijdag 08/07

D-day, onze laatste stagedag in Hongarije. De zon is opnieuw van de partij en we gaan er nog een goeie dag van maken. We staan op zoals gebruikelijk, eten, doen wat aan onze core stability en gaan dan zwemmen.

We hebben het zwembad bijna voor ons alleen. Temperatuur zit goed en we werken een basis uithoudingstraining af.
Hoogtepunt van de ochtendsessie is toch wel dat de zwemmers er met zijn allen in geslaagd zijn de trainer op een onbewaakt moment met een list naar de rand van het zwembad te lokken, en een onverwachte frisse duik te bezorgen.
Het plannetje was ingenieus uitgewerkt, ‘k Had niks in de smiezen. Men had bewaakt waar mijn GSM zat, en zelfs tot reservekleren toe hadden ze stiekem meegenomen. Met de dochter op de kamer liggen, weet je wel.

Hilariteit alom. Zelfs de Hongaren die rond het zwembad onkruid aan het wieden waren, vonden het een vertoning met een hoge amusementswaarde.
Een geslaagd plan.

Nu een hapje eten, en in bed. Over de middag is ook de aflossing van de wacht toegekomen. De collega’s van Mega komen ook een stage afwerken.

De begeleiding verwerkt foto’s, maakt verslag en gaat shoppen om bij het 3-uurtje de zwemmers te voorzien van de nodige proviand.

De wifi wordt echter met het uur slechter, op en af, verbinding en geen verbinding, naar de receptie vragen om de wifi te resetten, wel WIFI maar geen internetconnectie enz…;

Na het middagdutje terug naar het zwembad om onze laatste, toch stevige zwemtraining af te werken (de training bevat nog een paar stevige weerstandprikjes). Toch wordt er zonder veel morren nog eens
de laatste brokjes energie uit het lichaam geperst.

Tristan en Emile hebben echter nog wat energie over en willen kost wat kost de trainer (nogmaals) in het water krijgen. (de dames zorgden reeds ’s ochtens voor de primeur). Voor deze stoere jongens geen slinkse plannen, maar een frontale aanval. Opnieuw delf ik het onderspit…

We maken nog wat foto’s, en stappen terug naar het hotel, waar we verder gaan op het vinden van allitteraties op onze namen… Steffi Seynaeve is eerder deze week de aanleiding geweest.

Dit zijn de namen die aan onze breinen ontsproten (ja, we zijn vermoeid, gelieve met die dimensie rekening te houden) :
• Mega Mormellige Monkey Maura
• Heilige hongerige hardhandige harige heks Henri (zie foto)
• Flielefluitel flauwe Flank
• Lenige lustige lompe late Laure van de haastige Harincks
• Knallende koddige Kirsten
• Moedige malle Margot
• Klunzige coole Camille van de knorrige kabeljauwen
• Slipperende super sleutel Steffi
• Trouwe trunky trol Tristan
• Ezelachtige energieke Emile
• Grappige guitige Gaëlle
• Felle fluo Florence
• Actieve aardige Anneleen
• Archaïsche aap Annemie

Meer dan genoeg onzin voor één dag lijkt me. We houden ermee op, sluiten de redactie en zien elkaar morgen in Zaventem voor een blij weerzien. Vergeet ons niet aub !

Foto's Dag 8

   commentaar (4)


Ettelbruck CIVE 2016 23 & april 2016
Bericht toegevoegd op 21/04/2016 21:31:19
Praktische info:
zwemwedstrijd heeft plaats in het zwembad van het
Lycée Technique
71, avenue Lucien Salentiny,
L-9080 Ettelbruck

   commentaar (0)


Paasmeeting 2016: praktische info
Bericht toegevoegd op 21/03/2016 16:57:30
Er is een beperkte menukaart voorzien in het cafetaria. Er kan rechtstreeks gereserveerd worden op volgend e-mailadres (aan te raden voor grote groepen vanaf 10 pers): info@detreffer.be
en met melding van:

° clubnaam
° aantal personen
° welke maaltijd
° gewenst uur dat maaltijd klaar staat

Op maandagmorgen is in het cafetaria van het zwembad een ontbijtbuffet voorzien tegen een democratische prijs.

Menukaart

Uitslag pdf

Uitslag lenex

Foto's

Podium eendjes

Podium


Luc Dewaele

   commentaar (1)


Vlaamse Jeugdkampioenschappen 5-6-7 februari Antwerpen
Bericht toegevoegd op 03/02/2016 21:22:43
Programma VJK:

http://www.zwemfed.be/nieuws/programma-vlaamse-jeugdkampioenschappen
   commentaar (0)


Trainingen Kerstvakantie
Bericht toegevoegd op 15/12/2015 22:55:53
Tijdens de duur van de kerstvakantie zijn er geen trainingen voor de zwemschool. De zwemschool start opnieuw vanaf zondag 3 januari 2016.

Competitiezwemmers krijgen een aangepast trainingsurenschema: zie mailing.

Zwembad gesloten op:
° Donderdag 24 & vrijdag 25 december;
° Donderdag 31 dec & vrijdag 1 januari 2016.

Prettige Feestdagen.
   commentaar (0)


KWZC steunt Music For Life
Bericht toegevoegd op 21/11/2015 21:30:43

Koninklijke Waregemse ZwemClub
‘De Waterratten’
steunt Music For Life.Op zaterdag 19 december vanaf 18u30 organiseert de Koninklijke Waregemse ZwemClub in het zwembad De Treffer voor het goede doel een ‘SWIM FOR START WEST-VLAANDEREN’.

Start West-Vlaanderen is een thuisbegeleidingsdienst voor gezinnen met een persoon met een mentale beperking (www.startwestvlaanderen.be). De thuisbegeleiders gaan bij de gezinnen langs om hen op weg te helpen met allerhande vragen rond hun kind (van baby’s tot volwassenen) met een mentale beperking.
Start West-Vlaanderen één van de goede doelen van Music For Life.

De zwemavond is bedoeld voor iedereen die 100m kan zwemmen. Hoe meer je zwemt, hoe meer je kan bijdragen aan Start West-Vlaanderen. De zwemmers dragen per honderd gezwommen meter 10 eurocent bij, bovenop de deelnameprijs van € 3 voor wie vooraf inschrijft en € 4 de avond zelf. De toegang is gratis voor publiek en supporters, een vrijwillige bijdrage kan ter plaatse.
De uitdaging voor een groep zwemmers is om 100x100m te zwemmen. Maar we roepen ook zwemmers op die minder zwemmen en ook zo bijdragen aan deze actie.
Bovenal willen we er een gezellige avond van maken.

Info: kwzcswimforstart@gmail.com
Inschrijven: http://goo.gl/forms/4mjSofJeqS
   commentaar (0)


Trainingen november
Bericht toegevoegd op 29/10/2015 21:23:36
Zondag 1 nov: Allerheiligen - zwembad gesloten - geen trainingen;
Maandag 2 nov - Zondag 8 nov: herfstvakantie - licht gewijzigd urenrooster, volgens mailing;
Woensdag 11 nov: Wapenstilstand - geen zwemschool - wel competitie A van 10 tot 12u;
Zondag 15 nov: ontbijtzwemmen - normale kwzc training van 8 tot 9u.

   commentaar (0)


Provinciale Kampioenschappen 2015 Brugge 17 & 18 oktober
Bericht toegevoegd op 17/10/2015 23:18:06
Dag 1 provinciale kampioenschappen

Voor KWZC een vruchtbare dag met vele tijdsverbeteringen, anderen hielden het bij tijdbevestiging. De trainingen resulteren, al zijn er wel nog wat werkpuntjes.
Proficiat aan allen!
Bovendien kunnen we ook met trots meedelen dat KWZC de provinciaal kampioen 50 SS in zijn rangen heeft. Proficiat aan Xander!

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12107909_10153739478234390_18066197448418775_n.jpg?oh=22bfb37dc3f614bf92f2a85063ac4264&oe=56CBA689

Dag 2 Provinciale Kampioenschappen

Voor KWZC ook vandaag terug een topper met vele tijdsverbeteringen, ook al moesten sommige zwemmers daarvoor echt wel het onderste uit de kan halen. Vandaag dus duidelijk een bevestiging van de leuze 'hard work pays off'. Ik was dan ook een zéér trotse trainer van dit team, ook al heb ik er mijn stem bij verloren (jaja, aanmoedigen helpt!).
Ook vandaag vielen een aantal KWZC'ers in de prijzen.
Xander Vaernewyck die nog maar net bekomen was van zijn eerste plaats gisteren mocht vandaag al weer zegevieren met een eerste plaats op de 100 SS. Hij kwam daarbij een serieuze stap dichter bij het clubrecord en kan zich vanaf nu ook op dit nummer provinciaal kampioen noemen. Ook op 100 CR kwam hij aan de slag, na een mindere start maakte hij een goede comeback en finishte in een mooie tijd. Ik weet zeker dat hij bij een volgende keer dit wel weet recht te zetten.
Ook de meisjes deden vandaag niet onder,
Florence Vandendorpe werd 2 maal vice-kampioen op de 50 SS en de 200 SS ondanks een knieblessure zwom zij dus heel sterk.
Laure Harinck werd dan weer 3e op de 200 rugslag. Zij wou zich absoluut niet laten kennen tegenover haar jongere zusje en dit resulteerde in een mooie tijd.
In de voormiddag kwamen ook onze jongste KWZC'ers in actie op de 400 CR. Rune, Tristan en Anneleen deden het hier meer dan uitstekend en zorgen voor mooie tijden. Ze deden dit ook nog eens in een mooie stijl (met complimenten van officials en andere trainers).
Ook andere zwemmers niet te vergeten.
Emile maakte telkens een zeer sterke indruk op verscheidene nummers (100 SS, 100 CR, 50 Rug, 100 Vl) en dit zorgde voor meerdere besttijden. Emile was dan ook dolgelukkig.
Ook broer Henri Vandendorpe zorgde voor mooie besttijden. Op het einde van de wedstrijd kreeg hij het lastig maar hij zette door en dit getuigt van karakter.
In de voormiddag kwam ook Kirsten Lombaert aan de bak. Op de 50 CR en 200 SS zorgde zij voor mooie nieuwe persoonlijke records.
Margot Schouttetens dook vandaag het zwembad in voor de 50 SS en 100 Rug. Ondanks een vervelende voetblessure verzorgde zij toch haar stijl en maakte een mooie wedstrijd.
En als laatste mogen we ook Camille Harinck niet vergeten die vandaag haar kans waagde op de 200 CR en 100 CR. Geplaagd door wat groeipijnen zorgde zij des ondanks voor tijdsbevestigingen en dit maakt de toekomst alleen maar rooskleurig.
Proficiat aan alle zwemmers!

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12107254_10153741714179390_6867365115051516439_n.jpg?oh=02dfcd4148f166e35b6d94c64431070a&oe=56C9E989

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12109311_10153741714639390_4147212659734516357_n.jpg?oh=96e345ccdfb26266548ce7bf7e5b4898&oe=56C79942


https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/l/t1.0-9/12119175_10153741722874390_8084087705092518937_n.jpg?oh=e85ccd929195764eac85671cb4a5f0ac&oe=568EFA95
   commentaar (0)


Herfstmeeting 2015
Bericht toegevoegd op 21/09/2015 14:47:07
Een avondwedstrijd waarin we 11 clubs mochten verwelkomen, samen goed voor 173 zwemmers en meer dan 500 starts.
We danken hierbij alle deelnemers en supporters!!
We verwelkomen jullie graag terug op maandag 28 maart 2016 voor onze paasmeeting.

Uitslag

Foto's deel 1

Foto's deel 2
   commentaar (0)


97452 bezoekers sinds 23/08/2004

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
ARBOWAR
Decathlon
Juweliers Casteur
Dovy Keukens
Colora
Record bank - Marc De Meulemeester
Natuursteen Bruyneel Waregem