Clubrecords
sponsors
Persberichten
Vlaamse zwemfederatie West- Vlaanderen
Vlaamse Zwemfederatie
Swimrankings.net
Sportcaf
Speedo
 
 

welkom op de website van KWZC - Volgende wedstrijd: * 9 juli Zwevegem eendjescriterium * 14-16 juli zomercriterium Antwerpen * 21-23 juli BJK Genk * 28-30 juli BK Antwerpen *
 
CIVE 2017 - ETTELBRUCK
Bericht toegevoegd op 20/04/2017 22:35:30
Nu zaterdag 22 april en zondag 23 april verdedigen Camille, Hannah, Florence, Henri en Emile de KWZC kleuren op de 32e Challenge International de la Ville d'Ettelbruck te Diekirch,
Succes.

   commentaar (0)


PAASMEETING 2017
Bericht toegevoegd op 06/04/2017 21:01:38
Wanneer: Paasmaandag 17 april 2017
Plaats: zwembad De Treffer - Meersstraat 5 te 8790 Waregem

Uitslag

lxf-file

https://www.facebook.com/luc.dewaele.927?fref=ts#

Foto's

Podium eendjes

Podium

   commentaar (0)


KWZC steunt Music For Life: 'Swim for Start West-Vlaanderen'
Bericht toegevoegd op 06/11/2016 20:26:01
Koninklijke Waregemse ZwemClub ‘De Waterratten’ steunt Music For Life.


Op zaterdag 17 december vanaf 18u00 organiseert de Koninklijke Waregemse ZwemClub in het zwembad De Treffer voor het goede doel een ‘SWIM FOR START WEST-VLAANDEREN’.

Start West-Vlaanderen is een thuisbegeleidingsdienst voor gezinnen met een persoon met een mentale beperking (www.startwestvlaanderen.be). De thuisbegeleiders gaan bij de gezinnen langs om hen op weg te helpen met allerhande vragen rond hun kind (van baby’s tot volwassenen) met een mentale beperking.
Start West-Vlaanderen is één van de goede doelen van Music For Life.

De zwemavond is bedoeld voor iedereen die 100m kan zwemmen. Hoe meer je zwemt, hoe meer je kan bijdragen aan Start West-Vlaanderen. De zwemmers dragen per honderd gezwommen meter 10 eurocent bij, bovenop de deelnameprijs van € 4 voor wie vooraf inschrijft en € 5 de avond zelf. De toegang is gratis voor publiek en supporters, een vrijwillige bijdrage kan ter plaatse.
De uitdaging voor een groep zwemmers is om 100x100m te zwemmen. Maar we roepen ook zwemmers op die minder zwemmen en ook zo bijdragen aan deze actie.
Bovenal willen we er een gezellige avond van maken.

Info: kwzcswimforstart@gmail.com
Inschrijven: https://goo.gl/IXz8qo
Of via volgende QR-code:
   commentaar (0)


Herfstmeeting 2016
Bericht toegevoegd op 19/09/2016 11:51:22
Uitslag

Foto's

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1419483214732616&set=pcb.1419492394731698&type=3
   commentaar (0)


Stage 2016 SZAZHALOMBATTA
Bericht toegevoegd op 01/07/2016 22:09:54
Stage Szazhalombata - vrijdag 1/7

Vanmorgen (zeer) vroeg, rond 05h00, stonden alle stagedeelnemers fris en monter ( de ene al wat meer dan de ander), wel op tijd klaar om de trein te nemen van Waregem naar Zaventem.

De trein reed en was op tijd, dus werd er afscheid genomen van de ouders en de voorzitter (bedankt Marc!). Na een vlot overstapje in Gent kwamen we aan in onze nationale luchthaven. Het viel me zelfs op dat zelfs de jongsten vlotjes hun zware valies de trein in en uittilden. Well done.

In de luchthaven ging uiteindelijk alles vlot en we kwamen netjes op tijd aan in Budapest. Op een krijsende baby na was de vlucht uitstekend. Een busreisje verder konden we inchecken in hotel “Training”, waar we snel de kamers verdeelden en overgingen naar het meest belangrijke van de dag, nl eten.

Echte sportvoeding kregen we niet :

Bonensoep, frietjes met shnitzel en wat fruit voor dessert.

Alles ging vlot binnen want onze atleten hadden honger.
Na de kamers op orde te hebben gezet, trokken we richting zwembad om alle spieren eens los te gooien. Het water was meer dan deugddoend en een uurtje zwemmen in open lucht was zo voorbij.
’t Was wat wennen om recht te zwemmen in rug, en ook een enkel blad van een lokale boom zorgde voor wat ongemak.

Snel terug om wat te eten en dan naar de voetbal kijken. ’t Is ondertussen 1-1 en we bijten onze nagels stuk…

Morgen meer, maar nu eerst verder naar de match kijken ;-)

Foto’s zijn ook online te vinden :

Foto's Dag 1

O ja, het weer is hier superfantastisch mooi ;-)

Slaapwel.

grrrr.... 2-1

Stage Szazhalombata – zaterdag 02/07

We werden deze morgen wakker met een rode duivels kater, maar we vonden troost bij elkaar ;-)

We konden iets langer slapen, omdat we pas later konden zwemmen. De lokale club had een wedstrijd en bijgevolg konden we pas om 10h30 trainen deze morgen. De oudsten trainden dus 1h30 ipv 2h.

De jongenskamer en vooral de Vandendorpe brothers hadden het lastig met opstaan. Toch konden we samen een stevig ontbijt nuttigen, om de eerste stabilisatietraining aan te vatten. We hebben in het hotel een vergaderruimte gekregen om deze te doen, ipv buiten in het gras. Dit was duidelijk een meerwaarde.

Aldus naar het zwembad voor een deugdoende training in het verkwikkende water, want ja, het is hier fantastisch warm. De zwemmers vinden het super maar de begeleiding ziet af in de zon pfff…;-) (maar België missen we vooralsnog niet).

Next : lunch! Op het menu heel wat keuze : bonen of bouillonsoep, rijst, rijst met erwtjes, pasta, frietjes, schnitzel, kip met saus, dessert, fruit…

De trainer heeft wel de frietjes ten stelligste afgeraden, maar iedereen kon zijn buikje rond eten.

Op naar het uurtje platte rust (13h30 – 14h30) om rond 16h00 terug aan het zwembad te staan voor de 2e training van de dag.Het was duivels stil over de middag.

Het was vandaag zaterdag en dat was goed te merken aan het zwembad. De Hongaren waren talrijk aanwezig en flaneerden naar goeie gewoonte langs de kant van het zwembad. Baan 1 was niet bruikbaar voor de zwemclub. De inboorlingen hadden de overhand ;-)

Ze hebben ons gelukkig niet uitgelachen voor de nederlaag gisteren, dan was het echt compleet.

Margot zwom deze namiddag niet mee, Florence deed een kortere training maar beiden werkten verder hard aan hun comeback door de opgelegde oefeningen van de kiné consequent uit te voeren.
De foto’s spreken verder voor zichzelf.

Het avondmaal viel opnieuw in de smaak. Salade, Spaghetti bolognaise met de onvermijdelijke schnitzel (voor sommigen zelfs twee) en een cake als dessert.
Het was lekker en ook genoeg. Zelfs Henri heeft niet alles opgekregen. Bravo Hotel Training, een eervolle vermelding waard.

Tijd voor een spelletje weerwolven en dan onder de dekens.

Morgen terug een volle trainingsdag, maar het slechte nieuws is dat het morgen kouder zal zijn in Hongarije. Het wordt slecht 26° ;-) brrrr…. Dat wordt aanpassen.

Slaapwel en tot morgen.


Foto's Dag 2

Ook nog wat foto’s van de heenreis.

Stage Szazhalombata – zondag 03/07

Goeiemorgen België,

het heeft vanmorgen vroeg stevig geregend in Hongarije, maar toen we opstonden rond 7h00 prikte de zon stilletjes aan door het wolkendek. Echter, het is de ganse morgen fris geweest met zeer veel wind.

Niet getreurd, eerst ontbijtje naar binnen werken, daarna wat werken aan de core stability in de conference room om vervolgens richting zwembad te trekken.

Wegens het frisse weer deze voormiddag hebben we de voormiddagtraining met de namiddagtraining omgewisseld, om zodoende te zwemmen als het iets warmer wordt.

De jongsten konden dus wat ravotten in het waterpark, de oudsten zwommen een uurtje, terwijl Margot en Florence hun kiné-setje afwerkten. Ook Kirsten deed mee met Margot, omwille van wat last aan de schouder.

Het frisse weer zorgde er trouwens voor dat er, in tegenstelling tot gisteren, bijna geen Hongaarse kat aanwezig was in het park. De jongsten vonden dit perfect en maakten dikke fun in de kleine zwembaden.

We trokken terug naar het hotel om de lunch te nemen (buffet met voor elk wat wils) en nadien ons middag-“tukske” te doen. Met de lagere temperaturen zou dit goed moeten lukken.

Ondertussen is Annemie onderweg om de lokale middenstand opnieuw te steunen door wat extra proviand te voorzien (banaantjes, koekjes, wat glutenvrij beleg voor Emile). Haar kennis van het Hongaarts gaat er zienderogen op vooruit.

Onze siesta deed duidelijk deugd. Sommigen sliepen zelfs langer dan het obligatoire uurtje. In elk geval terug fris en monter voor de namiddagtraining. Helaas was het weer er niet beter (maar ook niet slechter op geworden). De wind was nog sterk(er) aanwezig, dus de temperatuur was net genoeg om te zwemmen. Het was beter in het water dan eruit, dixiet de zwemmers zelf.

Ook om die reden hadden we het zwembad bijna voor ons alleen. De Hongaren zaten thuis voor de buis. We werkten de training af, maar moesten vooral in het water, in beweging blijven.
Eenmaal eruit was het snel onder de douche om niet koud te krijgen in de harde wind.

Nadien wandelingetje richting hotel, waar het eten deze keer wat tegen viel :

Voorgerechtje overgoten in een soort van niet nader te identificeren dressing, Frietjes en pitta vlees door elkaar gemend, zure salade. Als dessert rijstpudding, wat het beste van de avond was.

Vanavond nog wat chillen in het hotel, en dan op naar morgen. Het mag iets warmer worden…

Foto's Dag 3

Stage Szazhalombata – maandag 04/07

Een nieuwe dag, een nieuwe zon, waarmee ik bedoel, het weer was stukken beter dan gisteren.

We beginnen al goed in de routine te komen. Wakker worden of wakker gemaakt worden. Op sommige kamers moest de ene kamergenoot de andere wakker maken. Niks mis mee, integendeel.
De zwemmers zorgen ook voor elkaar, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Ook de discipline in de groep zit goed. De begeleiding is dik tevreden.

We gaan ontbijten, tanden poetsen, zwemtas klaarmaken en stabiliseren.
Tijdens het ontbijt vraag ik de zwemmers, en bij deze ook het thuisfront, om het bellen, mailen, chatten, skypen, facebooken enz. voor 22h ’s avonds te doen en niet erna. Sommigen zijn gisteren “betrapt” op “the internet of Things”. Big Brother, in casu de trainer, is watching you ;-)

Bedoeling is vooral de zwemmers bij te brengen dat meer trainen ook meer rusten/slapen betekent en dat dit ook wat organisatie en afspraken maken betekent. Hoe meer de week vordert, hoe belangrijker dit wordt.

Deze morgen een stevige weerstandstraining afgewerkt met zijn allen, maar iedereen gaf het beste van zichzelf. Het water was wat kouder dan gisteren wegens de slechte dag, maar met de overvloedige zon vandaag zal dit snel terug in orde zijn ;-)
Alle blessures en kleine pijntjes zijn voorlopig onder controle.
Nu een stevig middagmaal, wat we trouwens op het terras mochten nuttigen, en dan een momentje van rust, waar de meesten stillaan beginnen naar uit te kijken.
Sommigen slapen zelfs langer dan het verplichte uurtje.

We nuttigen een 3-uurtje en trekken terug richting zwembad, what’s new.

Het is duidelijk maandag, er is weinig volk. Temperatuur van het water is iets beter. We werken onze training af, doen wat lenigheidsoef en trekken terug naar het hotel om opnieuw te eten.

Maura vat het als volgt zeer kernachtig samen : sleep, eat, train, repeat...

Het eten is opnieuw in orde en het sportmaaltijdgehalte was zowel vanmiddag als vanavond op peil. We vermoeden dat er een andere kok aan de slag is dan in het weekend, wsl diegene van vorig jaar.
We zijn content (alweer).

Nu opnieuw wat avondvermaak (Time’s up) en dan klaar voor bed. Iedereen gaf aan reeds met thuis contact te hebben gehad… Merci… Ikke blij.

Morgen is er rustdag (enkel een stabilisatie sessie ’s morgens) en trekken we richting aquapark voor wat echte waterfun. We hebben deze keer op voorhand gereserveerd en verwachten geen uren in de rij te moeten staan zoals vorig jaar. ’t Zal ons deugd doen even anders met water om te gaan dan het te drinken, erin te zwemmen, of uit te plassen.

Enfin, slaapwel en tot morgen.

Foto's Dag 4

Stage Szazhalombata – dinsdag 05/07

Joepie, superblije gezichten vanmorgen. Half uurtje langer geslapen, lekker ontbijtje genuttigd, stabilisatietraining afgewerkt en dan klaarmaken voor de bus richting aquapark. We zien het helemaal zitten.

Snel nog de lunchpakketjes ophalen en off we go.

Tijdens de busrit schaven we ons Hongaars wat bij, dank zij de sympathieke chauffeur en zijn zoon Gregory. Beiden doen het goed in het Engels. Wij leren (proberen) wat Hongaars, en zij leren wat Frans. De Franse “rrrrr” valt hen moeilijk ;-). Szia (hallo), köszönöm (bedankt), etterem (restaurant) lukt nog net, maar het Hongaars voor „shopping center” is op 5 minuten niet te lezen, laat staan uit te spreken.

Om te bluffen leer ik hen ook een moeilijk nederlands woord : „aardappelkelderdeurtje”, wat we nog verlengen tot „aardappelkelderdeurtjeverfborstelhaartjes”.
De Hongaren zijn onder de indruk ;-)

Uiteraard praten we over voetbal, en zij kennen Hazard, Debruyne, Courtois, Lukaku, Fellaini (vooral omwille van zijn haar), Witzel.
Ik spaar jullie de rest.

In Aquaworld moeten we niet aanschuiven, „YES” !!!
Snel naar binnen en let the games begin. De begeleiding laat de groep los en beperkt zich tot foto’s nemen en op de rugzakken passen. We zijn overbodig, de foto’s tonen waarom. Het is mega plezant.

’s Middag vinden we tot ieders verrassing een Hongaarse specialiteit in onze lunch box.
Hungarian Cheese schnitzel.

Recept : beleg 1 sandwich met een schnitzel, een plakje kaas, een schijfje komkommer en een streepje paprika en klaar. (zie foto)

Warm of koud serveren. Smakelijk.

Niettemin is het wel lekker ;-) ’t is eens iets anders.

Na het middagdutje (zie foto’s) was de rest van de namiddag gewoonweg dolle fun (zie foto’s), gevolgd door een busreis naar huis met wat sightseeing in Budapest en een avondmaaltje.

Als extraatje hebben we de zwemmers gevraagd eens de redactie te helpen met het verslag van de dag. We hebben ze zelf het resultaat laten uitschrijven en deze zijn in een onversneden versie te vinden bij de foto’s. Enjoy.

PS1 : Belangrijk is te weten dat op het moment dat we het zwembad verlieten, er een stevige chloorreuk te bespeuren was in de douches en de kleedkamers, die de adem prikkelde. We vermoedden dat er een lek was in een chloorleiding. Veiligheidshalve werden de douches, toiletten, en kleedkamers (waar wij ons bevonden) snel ontruimd. Een geslaagde evacuatieoefening. Eenmaal in de frisse lucht was alles snel terug OK met ons allen. Oef, toch een raar momentje…

Fait divers : ik was net op dat moment een plasje aan het doen en het leek eerst dat de geurhinder van het urinoir kwam. Da’s hier zeer straffe WC-eend, dacht ik zo even, maar was ik even abuis ;-)

PS2 : O ja, nog even vermelden dat het weer vandaag ook weer schitterend was.

Foto's Dag 5

Stage Szazhalombata – woensdag 06/07

Amai, ’t is al woensdag vandaag. De tijd vliegt. We staan terug op om te eten, te stabiliseren en te zwemmen. Het weer is goed maar wel wat frisjes om te zwemmen.

Vanmiddag is Laure de groep komen versterken, nadat ze gisteren haar ingangsexamen geneeskunde heeft afgelegd. Ze is blij dat ze even van haar kamer thuis af is en zich wat kan ont(in)spannen in het zwembad. Camille en Maura hebben er aldus een kamergenoot bij.

We eten terug buiten op het terras. Er is keuze uit 2 soorten soep, kip met patatjes, schnitzel met rijst, vegetarische hamburger met groentensaus en als dessert een soort van pudding (laat het me daar op houden).

Het weer is intussen wat warmer geworden en na de middagrust trekken we terug richting zwembad.
We werken er een stevige training af, en maar goed ook, want het water is net warm genoeg. Opnieuw wat stretchen na de training en terug naar het hotel om jawel, opnieuw te eten.

Zoals ik al zei : sleep, eat, train, repeat…

Het avondmaal is plezant want onze jongste dames vertellen enkele moppen uit hun moppenboek en ook de jongens volgen het voorbeeld. We eten ons buikje rond en vertrekken voor het avondamusement. Dit wordt echter abrupt verstoord. ER IS GEEN WIFI !!!! De jeugd is in paniek, veel meer dan bij het chloorgaslek gisteren. Na wat aandringen aan de receptie wordt de Wifi tot 2x toe herstart en EUREKA, iets voor tien zijn we terug online.

Krijg ze nu maar eens in bed, nadat ze ca 2 uur offline zijn geweest….brrrrr. Gelukkig is de leiding ervaren en slagen we er toch in ze stil te krijgen. We zijn moe maar tevreden.

Nu nog het verslag afmaken, foto’s opladen etc….

En voila, het resultaat heb je net achter de kiezen.

Slaapwel, tot morgen.

Foto's Dag 6

Stage Szazhalombata – donderdag 07/07

Donderdagmorgen, een stralende hemel, een nieuwe trainingsdag. Vandaag stond voor de meesten maar 1 training gepland, maw rust in de namiddag, de oudsten zwommen deze namiddag wel 1 uurtje.

Met het iets rustigere trainingsschema maakten we wat tijd om met de jongeren wat starts, keerpunten en onderwaterfases te oefenen en ze ook te filmen om wat evaluatie te kunnen doen.

Nu nog alle beeldmateriaal eens bekijken… We komen tijd tekort, waarschijnlijk boeken we nog een weekje bij ;-)
Na de zwemtraining deze namiddag hebben we eens ferm zot gedaan en een ijsje gegeten. En of het gesmaakt heeft ;-)

Voor de rest was er vandaag niet zoveel te bemerken buiten een paar kleine dingen :

1. Ik kon een jonge Hongaar aan het zwembad overtuigen om een demo touwtjespringen te geven (was een bokser die er iets van kon).
2. Een mislukte poging van Maura om de trainer in de pool te duwen en het vaderinstinct die me weerhield om het omgekeerde te doen.
3. Er worden complotten gesmeed om de trainer morgen in het water te krijgen.

Na het avondmaal konden we toch de hand leggen op een beamer en een vergaderzaaltje. Dit stelde ons in staat om het beeldmateriaal eens te bekijken en van elkaar iets bij te leren. Het was 2 uur stil in de zaal. Iedereen keek gespannen naar zichzelf onder water in actie. Heel leerrijk.
Je zult het wel raden, maar toen was het tijd om te gaan slapen, klaar voor de laatste trainingsdag.

Tot morgen.

Foto's Dag 7

Stage Szazhalombata – vrijdag 08/07

D-day, onze laatste stagedag in Hongarije. De zon is opnieuw van de partij en we gaan er nog een goeie dag van maken. We staan op zoals gebruikelijk, eten, doen wat aan onze core stability en gaan dan zwemmen.

We hebben het zwembad bijna voor ons alleen. Temperatuur zit goed en we werken een basis uithoudingstraining af.
Hoogtepunt van de ochtendsessie is toch wel dat de zwemmers er met zijn allen in geslaagd zijn de trainer op een onbewaakt moment met een list naar de rand van het zwembad te lokken, en een onverwachte frisse duik te bezorgen.
Het plannetje was ingenieus uitgewerkt, ‘k Had niks in de smiezen. Men had bewaakt waar mijn GSM zat, en zelfs tot reservekleren toe hadden ze stiekem meegenomen. Met de dochter op de kamer liggen, weet je wel.

Hilariteit alom. Zelfs de Hongaren die rond het zwembad onkruid aan het wieden waren, vonden het een vertoning met een hoge amusementswaarde.
Een geslaagd plan.

Nu een hapje eten, en in bed. Over de middag is ook de aflossing van de wacht toegekomen. De collega’s van Mega komen ook een stage afwerken.

De begeleiding verwerkt foto’s, maakt verslag en gaat shoppen om bij het 3-uurtje de zwemmers te voorzien van de nodige proviand.

De wifi wordt echter met het uur slechter, op en af, verbinding en geen verbinding, naar de receptie vragen om de wifi te resetten, wel WIFI maar geen internetconnectie enz…;

Na het middagdutje terug naar het zwembad om onze laatste, toch stevige zwemtraining af te werken (de training bevat nog een paar stevige weerstandprikjes). Toch wordt er zonder veel morren nog eens
de laatste brokjes energie uit het lichaam geperst.

Tristan en Emile hebben echter nog wat energie over en willen kost wat kost de trainer (nogmaals) in het water krijgen. (de dames zorgden reeds ’s ochtens voor de primeur). Voor deze stoere jongens geen slinkse plannen, maar een frontale aanval. Opnieuw delf ik het onderspit…

We maken nog wat foto’s, en stappen terug naar het hotel, waar we verder gaan op het vinden van allitteraties op onze namen… Steffi Seynaeve is eerder deze week de aanleiding geweest.

Dit zijn de namen die aan onze breinen ontsproten (ja, we zijn vermoeid, gelieve met die dimensie rekening te houden) :
• Mega Mormellige Monkey Maura
• Heilige hongerige hardhandige harige heks Henri (zie foto)
• Flielefluitel flauwe Flank
• Lenige lustige lompe late Laure van de haastige Harincks
• Knallende koddige Kirsten
• Moedige malle Margot
• Klunzige coole Camille van de knorrige kabeljauwen
• Slipperende super sleutel Steffi
• Trouwe trunky trol Tristan
• Ezelachtige energieke Emile
• Grappige guitige Gaëlle
• Felle fluo Florence
• Actieve aardige Anneleen
• Archaïsche aap Annemie

Meer dan genoeg onzin voor één dag lijkt me. We houden ermee op, sluiten de redactie en zien elkaar morgen in Zaventem voor een blij weerzien. Vergeet ons niet aub !

Foto's Dag 8

   commentaar (4)


Ettelbruck CIVE 2016 23 & april 2016
Bericht toegevoegd op 21/04/2016 21:31:19
Praktische info:
zwemwedstrijd heeft plaats in het zwembad van het
Lycée Technique
71, avenue Lucien Salentiny,
L-9080 Ettelbruck

   commentaar (0)


Paasmeeting 2016: praktische info
Bericht toegevoegd op 21/03/2016 16:57:30
Er is een beperkte menukaart voorzien in het cafetaria. Er kan rechtstreeks gereserveerd worden op volgend e-mailadres (aan te raden voor grote groepen vanaf 10 pers): info@detreffer.be
en met melding van:

° clubnaam
° aantal personen
° welke maaltijd
° gewenst uur dat maaltijd klaar staat

Op maandagmorgen is in het cafetaria van het zwembad een ontbijtbuffet voorzien tegen een democratische prijs.

Menukaart

Uitslag pdf

Uitslag lenex

Foto's

Podium eendjes

Podium


Luc Dewaele

   commentaar (1)


Vlaamse Jeugdkampioenschappen 5-6-7 februari Antwerpen
Bericht toegevoegd op 03/02/2016 21:22:43
Programma VJK:

http://www.zwemfed.be/nieuws/programma-vlaamse-jeugdkampioenschappen
   commentaar (0)


Trainingen Kerstvakantie
Bericht toegevoegd op 15/12/2015 22:55:53
Tijdens de duur van de kerstvakantie zijn er geen trainingen voor de zwemschool. De zwemschool start opnieuw vanaf zondag 3 januari 2016.

Competitiezwemmers krijgen een aangepast trainingsurenschema: zie mailing.

Zwembad gesloten op:
° Donderdag 24 & vrijdag 25 december;
° Donderdag 31 dec & vrijdag 1 januari 2016.

Prettige Feestdagen.
   commentaar (0)


KWZC steunt Music For Life
Bericht toegevoegd op 21/11/2015 21:30:43

Koninklijke Waregemse ZwemClub
‘De Waterratten’
steunt Music For Life.Op zaterdag 19 december vanaf 18u30 organiseert de Koninklijke Waregemse ZwemClub in het zwembad De Treffer voor het goede doel een ‘SWIM FOR START WEST-VLAANDEREN’.

Start West-Vlaanderen is een thuisbegeleidingsdienst voor gezinnen met een persoon met een mentale beperking (www.startwestvlaanderen.be). De thuisbegeleiders gaan bij de gezinnen langs om hen op weg te helpen met allerhande vragen rond hun kind (van baby’s tot volwassenen) met een mentale beperking.
Start West-Vlaanderen één van de goede doelen van Music For Life.

De zwemavond is bedoeld voor iedereen die 100m kan zwemmen. Hoe meer je zwemt, hoe meer je kan bijdragen aan Start West-Vlaanderen. De zwemmers dragen per honderd gezwommen meter 10 eurocent bij, bovenop de deelnameprijs van € 3 voor wie vooraf inschrijft en € 4 de avond zelf. De toegang is gratis voor publiek en supporters, een vrijwillige bijdrage kan ter plaatse.
De uitdaging voor een groep zwemmers is om 100x100m te zwemmen. Maar we roepen ook zwemmers op die minder zwemmen en ook zo bijdragen aan deze actie.
Bovenal willen we er een gezellige avond van maken.

Info: kwzcswimforstart@gmail.com
Inschrijven: http://goo.gl/forms/4mjSofJeqS
   commentaar (0)


Trainingen november
Bericht toegevoegd op 29/10/2015 21:23:36
Zondag 1 nov: Allerheiligen - zwembad gesloten - geen trainingen;
Maandag 2 nov - Zondag 8 nov: herfstvakantie - licht gewijzigd urenrooster, volgens mailing;
Woensdag 11 nov: Wapenstilstand - geen zwemschool - wel competitie A van 10 tot 12u;
Zondag 15 nov: ontbijtzwemmen - normale kwzc training van 8 tot 9u.

   commentaar (0)


Provinciale Kampioenschappen 2015 Brugge 17 & 18 oktober
Bericht toegevoegd op 17/10/2015 23:18:06
Dag 1 provinciale kampioenschappen

Voor KWZC een vruchtbare dag met vele tijdsverbeteringen, anderen hielden het bij tijdbevestiging. De trainingen resulteren, al zijn er wel nog wat werkpuntjes.
Proficiat aan allen!
Bovendien kunnen we ook met trots meedelen dat KWZC de provinciaal kampioen 50 SS in zijn rangen heeft. Proficiat aan Xander!

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12107909_10153739478234390_18066197448418775_n.jpg?oh=22bfb37dc3f614bf92f2a85063ac4264&oe=56CBA689

Dag 2 Provinciale Kampioenschappen

Voor KWZC ook vandaag terug een topper met vele tijdsverbeteringen, ook al moesten sommige zwemmers daarvoor echt wel het onderste uit de kan halen. Vandaag dus duidelijk een bevestiging van de leuze 'hard work pays off'. Ik was dan ook een zéér trotse trainer van dit team, ook al heb ik er mijn stem bij verloren (jaja, aanmoedigen helpt!).
Ook vandaag vielen een aantal KWZC'ers in de prijzen.
Xander Vaernewyck die nog maar net bekomen was van zijn eerste plaats gisteren mocht vandaag al weer zegevieren met een eerste plaats op de 100 SS. Hij kwam daarbij een serieuze stap dichter bij het clubrecord en kan zich vanaf nu ook op dit nummer provinciaal kampioen noemen. Ook op 100 CR kwam hij aan de slag, na een mindere start maakte hij een goede comeback en finishte in een mooie tijd. Ik weet zeker dat hij bij een volgende keer dit wel weet recht te zetten.
Ook de meisjes deden vandaag niet onder,
Florence Vandendorpe werd 2 maal vice-kampioen op de 50 SS en de 200 SS ondanks een knieblessure zwom zij dus heel sterk.
Laure Harinck werd dan weer 3e op de 200 rugslag. Zij wou zich absoluut niet laten kennen tegenover haar jongere zusje en dit resulteerde in een mooie tijd.
In de voormiddag kwamen ook onze jongste KWZC'ers in actie op de 400 CR. Rune, Tristan en Anneleen deden het hier meer dan uitstekend en zorgen voor mooie tijden. Ze deden dit ook nog eens in een mooie stijl (met complimenten van officials en andere trainers).
Ook andere zwemmers niet te vergeten.
Emile maakte telkens een zeer sterke indruk op verscheidene nummers (100 SS, 100 CR, 50 Rug, 100 Vl) en dit zorgde voor meerdere besttijden. Emile was dan ook dolgelukkig.
Ook broer Henri Vandendorpe zorgde voor mooie besttijden. Op het einde van de wedstrijd kreeg hij het lastig maar hij zette door en dit getuigt van karakter.
In de voormiddag kwam ook Kirsten Lombaert aan de bak. Op de 50 CR en 200 SS zorgde zij voor mooie nieuwe persoonlijke records.
Margot Schouttetens dook vandaag het zwembad in voor de 50 SS en 100 Rug. Ondanks een vervelende voetblessure verzorgde zij toch haar stijl en maakte een mooie wedstrijd.
En als laatste mogen we ook Camille Harinck niet vergeten die vandaag haar kans waagde op de 200 CR en 100 CR. Geplaagd door wat groeipijnen zorgde zij des ondanks voor tijdsbevestigingen en dit maakt de toekomst alleen maar rooskleurig.
Proficiat aan alle zwemmers!

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12107254_10153741714179390_6867365115051516439_n.jpg?oh=02dfcd4148f166e35b6d94c64431070a&oe=56C9E989

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12109311_10153741714639390_4147212659734516357_n.jpg?oh=96e345ccdfb26266548ce7bf7e5b4898&oe=56C79942


https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/l/t1.0-9/12119175_10153741722874390_8084087705092518937_n.jpg?oh=e85ccd929195764eac85671cb4a5f0ac&oe=568EFA95
   commentaar (0)


Herfstmeeting 2015
Bericht toegevoegd op 21/09/2015 14:47:07
Een avondwedstrijd waarin we 11 clubs mochten verwelkomen, samen goed voor 173 zwemmers en meer dan 500 starts.
We danken hierbij alle deelnemers en supporters!!
We verwelkomen jullie graag terug op maandag 28 maart 2016 voor onze paasmeeting.

Uitslag

Foto's deel 1

Foto's deel 2
   commentaar (0)


Stage Hongarije 2015
Bericht toegevoegd op 01/07/2015 14:16:49
Stage Szazhalombata - dag 1

Hallo KWZC-thuisblijvers,

hier een eerste update vanuit een zonnig Szazhalombata.

Onze treinreis van Oudenaarde naar Zaventem is filevrij verlopen. We waren netjes op tijd op de luchthaven.
Op zich was dit goed, want het afprinten van tickets en het inchecken van de bagage was selfservice (alhoewel service hier niet echt het goeie woord is).
Niettemin is ook dit vlot verlopen (we reizen om te leren).
Helaas had het vliegtuig redelijk wat vertraging en zijn we pas omstreeks 22h00 opgestegen, om rond 23h45 in Budapest te landen.

Ons lokaal contact en dito bus was netjes op tijd om ons naar het hotel te brengen.
Daar aangekomen was het ondertussen ca. 00h45.
Inchecken in het hotel en ASAP bedje binnen.

Deze morgen opgestaan, lekker ontbeten en te voet naar het zwembad (15min wandelen), waar iedereen de eerste training afwerkte in het 50m buitenbad. Wat vermoeid uiteraard, maar heerlijke omstandigheden om te trainen.
We zijn blij hier te zijn. Iedereen doet hier superhard zijn best om het ons naar onze zin te maken.

Het middageten is net naar binnen gewerkt en voor wie het wil weten, dit stond op de menu :

Zwiebelnsuppe
Schnitzel (suprise), reis, salat
Obst

Lekker was het wel.

Nu een deugdoende middagrust, om deze namiddag een tweede training af te werken.

Ondertussen is de namiddagtraining ook achter de rug.
Alles ging naar wens, zeker met 3 baantjes van 50m, super.
Ook het avondeten viel best mee. Er is goed rekening gehouden met de aangepaste voeding, misschien zelfs te goed, want het gluten vrij menu was met frietjes.
De anderen kregen puree, en plots waren er veel meer zwemmers met een gluten intolerantie ;-)
Ondertussen is het bij 22h00, wat betekent : bedtime.

Foto's Dag 1

Slaapwel en tot morgen !

Stage Szazhalombata - dag 2

Hoi allen,

iedereen heeft vannacht een stevig boompje omgezaagd, sommigen zelfs een klein bos.
De lange reis en de eerste trainingsdag heeft zijn werk gedaan, maar we hebben dus goed geslapen.

Na een lekker, deugdoend ontbijt hebben we de ochtendtraining afgewerkt.
Opnieuw goed weer, 3 baantjes in het 50 meter bad. KWZC heeft het hier goed.

Vanmiddag kregen we volgende voorgeschoteld :

Kartoffelen oder Bonen Suppe.
Reis, Tomatensause, Schweinefleish.
Obst.

Als je hier weinig kan bij voorstellen, dan kan ik jullie de foto's aanraden.
In elk geval was het terug lekker en het spreekwoord "honger is de beste saus" is hier van tel.

Na het middagmaal terug tijd om een siesta in te lassen, waar de meesten gretig gebruik van maken.
Enkel de stoere jongenskamer heeft het hier wat moeilijker mee.

In de namiddag staat het vieruutje gepland, want iedereen heeft terug al zin in wat eten.
Wees gerust, er wordt fruit geserveerd of graankoeken. Dit laaste met dank aan de begeleidsters, die hier
bij de plaatselijke supermarkt de omzet doen verdubbelen.

Nu te voet naar het zwembad, waar we eerst wat werken aan onze stabiliteit,
om daarna de 2e training van de dag af te werken.
Het plaatselijke publiek raakt al gewend aan onze aanwezigheid en maakt al snel terug "onze" 3 banen vrij.
Na elke zwemtraining wordt en nog een stretchsessie ingelast en dan zijn we helemaal klaar voor het avondmaal.
Iedereen heeft alweer honger.

Deze keer op het menu :

Mixed Salat.
Käsekrokette mit Pommes.
Eis mit Sahne.

Onze zwemmers vinden één ding nadelig, de WIFI werkt niet op de kamers !!!
De begeleiding vindt dit echter een voordeel ;-) want dit komt de groepsgeest ten goeie.
Elk nadeel heb zijn voordeel, en aldus staat er 's avonds weerwolven op het programma voor de ganse groep.
Dat is pas social media.

Al onze avonturen in beeld en kleur :

Foto's Dag 2

Slaapwel en tot morgen.

Stage Szazhalombata - dag 3

Dag aan allen,

De nachtrust was alweer even verkwikkend als broodnodig. Iedereen slaapt over het algemeen goed,
al vinden sommigen het hoofdkussen eens te dun en éénmaal dubbel geplooid weer te dik.
Sommigen vinden het bed OK, anderen te hard of te zacht. De één vindt de kamer net te warm, de ander net OK.
Kleine verschillen in opinie, die we eerder beschouwen als spijkers zoeken op laag water.

Het onbijt vermelden in het verslag verliest zijn waarde, want ik val in herhaling : lekker en voor elk wat wils.
Er kunnen zelfs hotdogs samengesteld worden (als heeft nog niemand zich hier aan gewaagd).

Vanmorgen stond er een rustige, lange training op het programma, die iedereen meer dan behoorlijk afwerkte.
De trainer zag dat het goed was.
De temperatuur van het water is, zeker 's morgens, op het randje af voor sommigen.
Lang stilstaan is dus uit den boze (Trainers : ideetje voor het zwembad in Waregem ?)

Na de stretching terug naar het hotel voor het belangrijkste van de dag : ETEN.

Op de menu vandaag :

Gemüse oder Hachchensuppe.
Spaghetti Bolognaise.
Obst

Voor het eerst hebben we nog 4 extra borden spaghetti bijgevraagd. Slecht was het dus zeker niet, integendeel.
Ook de vegetarische en gluten vrije schotel is steevast goed verzorgd.

Hierna tijd voor het verplicht nummer op stage : middagrust. Zoals steeds op stage wordt de weerstand in de groep om
dit te respecteren met de dag minder. Hier en daar sluipt er vermoeidheid in en duiken er kleine pijntjes op.
Iedereen wordt echter met veel moederliefde verzorgd door Annemie en Nancy.
(de laatste foto's van de dag spreken voor zich).
Aftersun is wel degelijk te gebruiken NA het zonnebaden en niet VOOR/TIJDENS. Reclametest geslaagd, met dank aan
VOLT reporter ad interim Matthis om dit uit te testen.

De namiddagtraining, voorafgegaan door een stabilisatiesessie, werd voor sommigen wat ingekort, omdat de vermoeidheid en kleine kwaaltjes wat te nadrukkelijk aanwezig waren. Morgen staat een zware training gepland, en de stage is nog
lang, dus luisteren naar het lichaam is de boodschap.

Het avondeten bracht ons :

Gemüse mit sehr viel Vinigraite.
Reis, Schnitzel (waarschijnlijk).
Tarte Chokolat.

We gaan vanavond iets vroeger slapen, wie alles leest begrijpt waarom.

Foto's Dag 3

Groetjes van ons allen en tot morgen.

Stage Szazhalombata - dag 4

Hallo daar in België,

amaikes, dit is reeds dag 4 van de stage, de tijd vliegt voorbij, de stage is reeds halverwege.
Door de band heeft iedereen goed geslapen, Hongarije is nagenoeg volledig ontbost.
Daarnaast is er één kamer waar het grote 2 persoonsbed slechts groot genoeg is voor 1 persoon.
We hebben een grootgrondbezitter in de rangen.

Na het ontbijtje (yep, nog steeds lekker en deugdoend), stond er deze morgen een stevige vermogenstraining op
het programma. Er werd goed opgewarmd om er dan fiks in te vliegen. Ondanks dag 4 en links en rechts wat
vermoeidheid rond de schoudergordel, zette iedereen een goeie training neer. De moraal is goed en de kleine pijntjes
blijven onder controle. Nog wat stretching om af te ronden en klaar.
We zijn in en rond het zwembad al bekend ondertussen, bij onze aankomst worden er steevast 3 banen vrijgemaakt, en
een over een klok kunnen we ook reeds beschikken. Toppie.
Sommige badgasten kijken bewonderend toe, anderen proberen een baantje mee te zwemmen, (maar de plaatselijke redder Miguel
vist ze al snel op om ze uit de baan te verwijderen). Nog anderen leggen zich te zonnen net aan het zwembad.
Bij de een is dat al wat flaterender dan bij de ander, moeten we toegeven. Voor elk wat wils.

Dus, terug naar het hotel om te eten. Ditmaal een rijkelijk gevuld buffet waar iedereen zijn gading vond.
Eerlijkheid gebiedt me om toe te geven dat de frietjes en de kroketjes daar een belangrijke rol in speelden.
Niettemin was de rest ook lekker, ook de gekookte patatjes vielen in de smaak.
Iedereen at zijn buikje rond, om daarna een verdiende middagrust aan te vatten.

Velen moeten na de rust al wakker gemaakt worden, wat aangeeft hoe belangrijk dit onderdeel is op stage.
Steevast eten we eerst een, tja, 3-uurtje, meestal bestaande uit wat fruit, dat Nancy en Annemie hebben
gekocht bij de lokale middenstand. Alles gaat er vlot in, en gelukkig maar, want onze atleten verbranden heel wat calorieën.
Tussendoor vissen we vanop het 3e verdiep nog een verloren badpak uit een even verloren boom, ergens tussen het 1e en het 2e,
en we kunnen weer verder.
Hierna zoeken we een geschikt plaatsje om de stabil oefeningen uit te voeren.
Niet zo simpel, want de meeste plaatsen zijn te oneffen, teveel zand, teveel zon, teveel pottekijkers...,
maar vandaag hebben we toch een goeie gemeenschappelijke deler gevonden. Eindelijk.
Er wordt zoals steeds redelijk wat gezucht en gekreund, maar ook wel wat afgelachen, ondanks de stramme buikspieren van gisteren.
Ook de begeiders krijgen de smaak te pakken !

Het zal geen verrassing meer zijn dat we hierna richting zwembad trekken voor onze namiddagtraining.
Alles op 't gemakske, gezien de zware training van deze morgen. Het is zaterdag en dat blijkt rond het zwembad, veel volk !.
Toch krijgen we opnieuw 3 banen en deze worden snel vrijgemaakt. Opnieuw bedankt Miguel.
De zonnebaders net aan de rand van het zwembad zien de bui al hangen, en verplaatsen zich snel naar de overkant van het zwembad.
We hebben al indruk gemaakt.
De training wordt over het algemeen goed afgewerkt, en de stretching nadien wordt een steeds groter succes.
We keren dus terug naar het hotel om nog maar eens te eten...

De chef serveert ons :

Griechischer Salat.
Reis und Orlof-tomaten-schnitzel.
Vanille Drink (beter is het niet te beschrijven).

Helaas laat de fotograaf wat steken vallen en zijn hiervan geen beelden, maar goed, de trainer liep ook al 2x tegen de lamp.
Gelukkig heeft iedereen toch voldoende gegeten en kan de groep van start met het avondspel.
Weerwolven verdwijnt van het toneel, ten voordele van TIME's UP.
Kleine blessures worden hier nog een laatste maal verzorgd, terwijl er duchtig gelachen wordt.
Straks terug in bed, om morgen fris te starten aan een vroege, korte training van één uur voor allen, en daarna...

SURPRISE...

Doe maar een gokje, net zoals de zwemmers aan het gokken zijn.
Tip : als er veel moet gestapt worden, hangt van de zwemmers zelf af...
Makkelijk, niet ?

Foto's Dag 4

Bewegende beelden = Filmpje : KWZC facebook pagina (if all goes well)

PS : als je je afvraagt hoe het weer is : steeds beter : vandaag 31° en heerlijk zwemweer.
Morgen 34°, maandag 36° en nog beter zwemweer.


Asta la vista.

Stage Szazhalombata - dag 5

Jo napo,

jawel, we beginnen onze eerste Hongaarse woorden te spreken, met dank aan Lina (en haar mama).
Iedereen was vandaag op tijd uit de veren, net na 07h00 en vol spanning wat de dag zou brengen.
Het eerste stuk was duidelijk. Eerst wat fruit eten, om onmiddellijk naar het zwembad te stappen.
Er stond voor iedereen een zeer rustige recuptraining gepland die vlot werd afgewerkt, in een vrij leeg zwembad
deze keer. Direct terug naar het hotel om het ontbijt een kopje kleiner te maken.
Iedereen had honger na deze vet-zwemtraining, en het ontbijtbuffet moest verschillende malen bijgevuld worden.
Veel gaan ze niet over hebben aan ons verblijf.

We hadden een surprise beloofd en ze hebben deze ook gekregen. Annemie en Nancy hebben een bezoekje aan Aqua World
georganiseerd (met wat hulp van ons lokaal contact Idilko). De groep was blij dat het geen bezoek aan Budapest is
geworden, want ne ganse namiddag "tsjolen" door ne stad bij 35°C om gebouwen en stenen te bekijken, sprak niemand echt aan.
OEF!

De retro bus aka partybus (zie later) kwam ons oppikken om 11h30 voor het hotel. Een uurtje later kwamen we aan bij Aqua World.
Snel betalen en het water binnen, want het was bloedheet, zeker op de bus.
Alvast, dat was het plan, maar oh bummer.
Er stond een lange rij voor de ingang die niet echt vooruitkwam. Een bordje leerde ons dat het park volzet was,
en er enkel mensen binnen konden, op het moment dat er mensen buiten gingen...F**K
Nancy en Annemie deden de queue, en de groep zette zich apart om het wachten wat comfortabeler te maken.
Al snel werd besloten de tijd te doden met wat spelletjes, met Marie als gangmaker.
Een vervelende wachttijd van 2h werd omgetoverd in een spelletjesnamiddag, en we entertainden zelfs de
andere wachtenden in de rij.
Zelfs de trainer werd op een bepaald moment gesandwiched tussen Marie en Matthis. Hiervan is alle beeldmateriaal
vernietigd wegens censuur en blijven alle mondjes dicht. What happens in Aqua World, stays in Aqua World.

Uiteindelijk was het zover, we mochten binnen en de vele glijbanen onveilig maken. Superfun voor groot en klein,
begeleiding inkluis.
De kamikaze, onion slide, flying carpet, black hole en vele andere, we hebben ze allemaal uitgeprobeerd en goed bevonden.
We zijn het zwemmen helemaal vergeten. De ganse groep deed zelfs mee aan een aqua fitness sessie. Machtig!
De foto's spreken verder voor zich.

Meer info http://www.aquaworldresort.hu/en/aquaworld/aquaworld/water_slides_and_activities

Alweer tijd om naar het hotel terug te keren met onze retro bus. Op facebook vind je een filmpie van onze aankomst
aan het hotel. De moeite waard...

Als je je nog steeds afvraagt wat we hebben gegeten :

's Middags : lunchpakket : niks spannends of vermeldenswaardig.

's Avonds : kip met gefrituurde patatjes, voorafgegaan door salade en afgesloten met een dessert, op basis van kersen.

We laten verder de foto's en de filmpjes op facebook voor zich spreken.

Foto's Dag 5

Nog 2 dagen resteren ons. Brrrr, het gaat (te) snel.

Vele kusjes van ons allen...bis morgen.

Stage Szazhalombata - dag 6

Hallo thuisfront,

we scheuren alweer een dag weg van onze stage scheurkalender en vatten dag 6 aan.
Zo goed als iedereen traint vanaf vandaag iets minder, met uitzondering van Laure,
die net iets meer traint, wegens BK deelname.

Het ontbijt ging er weer goed in. We are hungry in Hungary ;-)
De ochtendtraining bracht niet veel bij voor het verslag. Kortere training, korter verslag ?
Laure zette moedig door op haar eentje en trainde 2h, de anderen 1h.
Dit gaf de oudsten wel wat tijd om de rest van het park even te verkennen, en toch eens van het
brubbelbad gebruik te kunnen maken. Hiervoor diende wel nog een plaatselijke diva verdreven worden,
maar eendracht maakt macht. Een enkeling produceerde zelfs zijn eigen brobbels.

Aangekomen in het hotel kregen we volgend middagmaal voorgeschoteld :

Bouillon/pasta suppe.
Schnitzel, Reis und Essiggurke.
Obst

De Essiggurke viel niet zo in de smaak, en kan zo weer de bokaal in ;-)
Hopelijk zit em vanavond niet in het slaatje.

Na het ondertussen traditioneel middagdutje, hielden we terug een stabilisatietraining.
Sommigen vrezen hiervan stramme spieren te hebben tot en met het zomercriterium, anderen krijgen
er niet genoeg van, en vragen wanneer we nu eindelijk squatjes gaan doen.
Er was opnieuw wat gekreun en gezucht te horen in de groep, maar iedereen doet het goed en zullen er
later de vruchten van plukken. De inboorlingen die passeren bekijken ons met argusogen en je ziet ze denken :
WAAR ZIJN DIE GASTEN IN GODSNAAM MEE BEZIG ??
In het Hongaars : HOL vendégeit fenét csinálsz ???
Jaja, mijn Hongaars gaat met rasse schreden vooruit !

We werkten de namiddagtraining af volgens hetzelfde principe als deze voormiddag.
Laure traint langer, de rest wat minder.
De jongsten krijgen, verdeeld over voor- en namiddag nog een extra training op het keerpunt.
Aan alle trainers : iedereen kan het, 't is een kwestie van focus en concentratie op training.
Ze hebben allemaal (Michiel, Emile, Kirsten, Lina, Margot K., Henri)
op hun communieziel beloofd het nu altijd goed uit te voeren, of tenminste de intentie te hebben !

Vreemd genoeg is voor een deel de gewonnen tijd door minder te trainen geen moment om van de zon en het alom
aanwezig water te genieten en te chillen, maar wil men zo snel mogelijk naar het hotel
omwille van de beschikbare WIFI en lokroep van het internet.
Merken we daar een tweede verslaving, naast het zwemmen ?

De begeleiders beslissen dan ook prompt om alle smartphone gebruik aan tafel te verbieden,
want het was toch stilletjes aan teveel van het goeie.

Ons Abondessen :

Salat mit Mais, Tomaten, Zwiebelen. (de Essiggurke is gelukkig niet terug te vinden !)
Spaghetti mit Mais und Shinken.
Kirchengeback.

's Avonds wordt er terug een rondje Time's up gespeeld, om dan te slapen.
Morgen is onze laatste dag en MOETEN we (grrrrrrr...) de valiezen pakken.
Niet echt iets om naar uit te kijken.

Niet getreurd, we hebben nog een volledige dag onder de blakende zon,
en met die opbeurende gedachte groeten we jullie.

Foto's Dag 6

Viszlát holnap

Stage Szazhalombata - dag 7

Jo reggelt

The final countdown has started. Laatste stagedag in Hongarije.
We staan op en het is reeds meer dan 25°C. Het belooft een bloedhete dag te worden.
Er wordt stevig ontbeten, want er staat nog een weerstandstraining gepland.
Zeker voor de BK en BJK'ers een stevig stukje sprint, anderen een broken training.

De condities voor de zwemtraining zijn ideaal, zon, water op goeie temperatuur, 3 baantjes van 50m
en iedereen blij om in het water te zijn.
Eén voor één werken ze de training goed af. Er wordt pittig getraind in het geplande uurtje, waarna
zo goed als iedereen spontaan wat stretching doet.
Laure heeft zoals gisteren wel nog wat extra trainingsarbeid te doen. Ze traint opnieuw 2h, maar werkt het
laatste stuk zonder verpinken alleen af.

Middageten en wat blijkt : de Eggisgurke is terug (damned, we dachten ze nooit meer terug te zien).

Gemüsesuppe.
Reis, schnitzel, Eggisgurke.
Obst.

Ondertussen is de belofte van een bloedhete dag ingelost. Zweten doen we al door gewoon te zitten.
We nemen dus terug middagrust, en de stabilisatietraining wordt voor de laatste dag afgelast (het is echt te heet), om zodoende
de laatste namiddag voldoende te kunnen recupereren.

De namiddagtraining is beperkt tot 1h zwemmen naar keuze. Per baan kunnen de zwemmers voor 1 keer zelf hun
schema invullen. Dit moet de beste training ooit worden, wegens geen saaie schema's :-)
De trainer zal echter toekijken of er wel degelijk wordt gezwommen, en niet oeverloos lang gediscussieerd over
welke oefening de volgende wordt.
Alles wel beschouwd achteraf is dit goed verlopen. Iedereen zwom zowel qua tijd als qua afstand hetgeen verwacht werd.
Zelf de keerpunten werden nog eens gefinetuned, op vraag van de meeste zwemmers. Vooral de jongsten zijn hier vragende partij
en zetten de meer ervaren zwemmers af en toe aan het denken en zelfs aan het finetunen. Leuke kruisbestuiving.
Nu maar hopen dat dit op wedstrijd even goed uitgevoerd wordt, maar ook op training met de nodige focus steeds correct wordt uitgevoerd.

Met wat weemoed nemen we afscheid van het zwembad, de laatste meters zijn getrokken door iedereen, en we verlaten de goeie
trainingsomstandigheden.
Onze kastjes aan het zwembad worden volledig leeggemaakt zoals over de middag veelvuldig gevraagd, zeker aan bepaalde zwemmers,
en toch is een laatste kontrole noodzakelijk, want we treffen toch nog een vergeten handdoek aan.
En ja hoor, net bij diegene die we er over de middag tot vervelens toe hadden over aangesproken.
Misschien een leuke quizvraag voor thuis wie dit zou geweest zijn ;-)

In het hotel nuttigen we ons laatste avondmaal :

Salat mit Tomaten und Gurken.
Orlofgebrät mit Pommes und Kartoffel/Zwieblensalat.
Eis.

Lekker !.

Er rest ons nog de valiezen klaar te maken en een laatste maal te weerwolven.
De foto's bevatten trouwens alle kamers in hun gebruikte toestand.
Quizvraag 2 : welke kamer hoort aan wie toe ;-)
Ook de kamergenoten poseerden nog eens voor het oog van de camera. Mooie beelden.

Ook de tijdelijke redactie wordt nu ontbonden om andere uitdagingen aan te gaan.

Alle begeleiders willen de zwemmers bedanken voor de fantastische stage die we hebben gehad.
Jullie hebben het als groep schitterend gedaan. BEDANKT. Het was ons een waar genoegen.

Praktische note aan alle ouders : vergeet ons niet af te halen in Zaventem en niet Oudenaarde ;-)

Foto's Dag 7

See ya in Belgium.
   commentaar (7)


Paasmeeting 2015
Bericht toegevoegd op 02/03/2015 12:04:31
Voorprogramma aangepast

Inschrijfbestand lenex

Flyer Nederlands

Flyer Frans

Uitslag

Foto's deel 1

Foto's deel 2

Foto's deel 3

Podia eendjes

Podia 11 jarigen en ouder

   commentaar (1)


89456 bezoekers sinds 23/08/2004

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
ARBOWAR
Decathlon
Juweliers Casteur
Dovy Keukens
Colora
Record bank - Marc De Meulemeester
Natuursteen Bruyneel Waregem